Închide

Autostrada Moldovei: Ziua decisivă pentru lotul 3, singurul tronson rămas fără contract. Dacă nu se depun contestații, CNAIR semnează cu turcii de la Tekfen

Economie by Actual de Cluj - iun. 02, 2023 0 188

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei poate fi semnat cu turcii de la Tekfen dacă nu se depun noi contestații. Pe 23 mai, Compania de Drumuri a desemnat constructorul Tekfen câștigător al lotului Pietroasele – Buzău (14 km), iar cele 10 zile legale pentru depunerea contestațiilor au expirat joi, 1 iunie. Însă joi 1 iunie și vineri 2 iunie sunt zile libere în sistemul public, iar o eventuală contestație poate fi trimisă/depusă electronic sau prin poștă și înregistrată ulterior cu data de transmitere ca termen de valabilitate. Deocamdată, vineri dimineață în sistemul electronic al Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor nu era înregistrată nicio contestație, arată economedia.ro.

„Semnarea contractului pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (13,9 km), a intrat în linie dreaptă ! Lotul Pietroasele – Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fără TVA). După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației Danlin XXL SRL de către Curtea de Apel București CNAIR a desemnat un nou constructor. După trecerea termenului legal de 10 zile, dacă nu vor fi depuse noi contestații, este posibilă semnarea contractului pentru construcția ultimului din cele 13 loturi ale A7 finanțate din PNRR. Lucrările care includ 8 poduri și un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate în 20 de luni, după emiterea Ordinului de Începere”, a transmis pe 22 mai, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu