Închide

Au început să vină pelerinii la mănăstirea Nicula, 500 în prima zi, 2 au avut nevoie de asistență medicală

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 13, 2020 0 278

Asistență modestă deocamdată, în prima zi de sărbătoare a hramului mănăstirii Nicula din Cluj, unde asistența numără anual zeci de mii de persoane.

Ziua de hram este 15 august, în acest an sâmbătă, dar din cauza pandemiei de coronavirus autoritățile le-au recomandat credincioșilor să nu vină în ultima zi, căci slujbe religioase susținute de arhiepiscopi vor fi organizate zilnic, începând de ieri.

În prima zi a sărbătorii religioase la Nicula au fost dislocați 175 de jandarmi, polițiști, pompieri, salvatori de la SMURD și Ambulanță, dar și voluntari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ori de la ONG-urile care și-au manifestat disponibilitatea de a se implica. Ieri numărul celor prezenți în incinta mănăstirii a fost de aproximativ 500.  ”Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind acestea aspecte, majoritatea deficiențelor constate au fost remediate pe loc. Cu toate acestea, pe partea de prevenire a incendiilor, au fost aplicate patru sancțiuni, dintre care o amendă. De asemenea, o amendă a fost aplicată de către jandarmi”, arată Instituția Prefectului Cluj. Totodată, două persoane au primit asistență medicală ieri, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul la spital. ”Reamintim faptul că numărul forțelor de ordine sunt suplimentate față de anii precedenți, având în vedere situația actuală, și sunt implementate măsuri specifice de protecție individuală, conform planului aprobat de prefectul județului Cluj, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, adaugă instituția.

Astfel, în perimetrul mănăstirii sunt disponibili dezinfectanți în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane și accesul autoturismelor este interzis în zona mănăstirii. Citește alte detalii privind măsurile luate:

Restricții pentru sărbătoarea de la mănăstirea Nicula: procesiunile au fost anulate, icoana care ar face minuni nu va putea fi atinsă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu