Închide

Emil Boc: „Am alocat bani şcolilor pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea spaţiilor. Asigurăm dezinfectarea curţilor de câte ori va fi nevoie”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 13, 2020 0 418

Primăria a alocat fonduri și va susține în continuare școlile din oraș pentru ca sistemul hibrid de începere a anului școlar pus la punct de autorități să funcționeze. Primarul Emil Boc a anunțat că s-a pregătit un cadru contractual prin care să se poată asigura dezinfecția curților școlilor de câte ori este nevoie. De asemenea, din toamnă vor fi operate noi trasee cu autobuzele școlare.

Oficialii Inspetoratului Școlar Județean au anunțat că este exclus ca anul școalar să înceapă exclusiv on-line în Cluj. Din 14 septembrie, în Cluj clasele 0-4, a VIII-a și a XII-a vor merge la școală. Celelalte clase vor îmbina sistemul on-line cu mersul la școală, prin rotație.

„Clasele 0-4 vor merge la şcoală şi vom lua toate măsurile pentru ca ei să fie în deplină siguranţă, să nu se îmbolnăvească. Astăzi aceste condiţii sunt întrunite pentru a avea urmăroul scenariu: deci, clasele 0-4 vor merge la şcoală, la fel a VIII-a şi a XII-a. Celelalte clase vor avea format hibrid, o săptămână jumătate la şcoală, săptămâna următoare cealaltă jumătate la şcoală şi cu suport online. Noi am asigurat încă din 3 august bani la toate şcolile pentru a avea echipamentele necesare pentru formatul hibrid: calculator, camere de luat vederi, căşti, tablete elevi, etc. Am pus wi-fi în zonele defavorizate, şcolile toate sunt conectate la Internet. Am alocat bani şcolilor pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea spaţiilor. Asigurăm dezinfectarea curţilor şcolilor de câte ori va fi nevoie. Am pregătit cadrul contractual. De asemenea, extinderea şi modernizarea transportului şcolar. Avem 10 autobuze în plus, o parte vor veni până în septembrie. Vrem noi trasee”, a anunțat primarul Emil Boc la Napoca FM.

Noul an școlar va începe în 14 septembrie. În Cluj sunt 95.000 de elevi care ar urma să înceapă școala în septembrie. Toate școlile trebuie pregătite cu dezinfectanți, iar acolo unde cursurile încep normal este obligatorie purtarea măștii în clase.

Vezi și:

Cum începe școala la Cluj? Ce decizie a luat Inspectoratul Școlar

Nici un comentariu

Scrie un comentariu