Închide

Arde, din nou, rampa de gunoi a Clujului

ActualitateTop News by Kristina Reştea - mai 03, 2018 0 352

Arde, iar, rampa nouă de deşeuri (administrată de RADP): incendiul a fost anunțat la ora 1.00 noaptea şi a cuprins o suprafaţă de circa 3500 mp. Au intervenit patru autospeciale din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca, Detașamentului de Pompieri Dej și Detașamentului de Pompieri Turda, au transmis reprezentanţii Imspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Operațiunile de stingere continuă și în aceste momente.

„Am fost anunțați în cursul nopții trecute, în jurul orei 1.00, despre un nou incendiu care a cuprins noua rampă de acumulare pentru deșeuri de lângă municipiul Cluj-Napoca. 12 pompieri din cadrul a trei subunități de intervenție acționează, de mai bine de 8, ore cu patru autospeciale de stins incendii pentru stingerea focarelor care au cuprins o suprafață de aproximativ 3500 mp. Eforturile pompierilor sunt sprijinite de trei autoexcavatoare și șase autocisterne ale RADP și ale operatorilor economici ce colectează a deșeurile, prin facilitarea accesului dispozitivelor de stingere în masa acumulată de deșeuri”, se arată într-un comunicat al ISU.
Marile probleme de la rampa de gunoi se întind de ani de zile:

Șeful ISU: focul de la rampa de gunoi a Clujului, pus intenționat. Camerele nu funcționau fix atunci, fix în zonă. „Sunt lucruri care nu sunt OK acolo”

Citeşte şi:

Tișe: rampa de gunoi Pata Rât se închide în acest an

 

Citeşte şi:

Criza deșeurilor de Cluj. Activist de mediu, din șantierul Centrului de Management Integrat: „Nu numai că nu va fi gata în acest an, dar acolo nu va fi gata niciodată”

Incendiul de azi noapte, în imagini publicate de ISU Cluj:

 

Citeşte şi:

Studiu de mediu din 2009 la rampa de gunoi a Clujului: cancerul, bolile de plămâni și cerebrovasculare apar pe trend „abrupt crescător” în aval de groapa de deșeuri

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.