Închide

Șeful ISU: focul de la rampa de gunoi a Clujului, pus intenționat. Camerele nu funcționau fix atunci, fix în zonă. „Sunt lucruri care nu sunt OK acolo”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 26, 2017 0 540

foto arhivă

Cam multe coincidențe: pompierii, chemați în acest an cât de două ori în tot anul trecut ca să stingă incendii la rampa de gunoi a Clujului, cred și ei că focul a fost pus intenționat.

Ion Moldovan (foto) e șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj și spune că prea e bătător la ochi: doar până acum, în acest an, numărul intervențiilor la rampa temporară de deșeuri ajunge la 29, în vreme ce anul trecut la toate rampele numărul incendiilor era de 15. În plus chiar în perioada incendiului și chiar doar în acea zonă camerele de supraveghere nu funcționează, „așa a fost la ultimele trei incendii”, spune el.

„Anul trecut au fost 15 incendii în celelalte două rampe, anul ăsta 29 incendii – doar la rampa temporară”, spune Moldovan. Ce îl face să creadă că incendiile au fost pornite cu intenție? „Felul în care s-a manifestat incendiul, în zona în care a izbucnit incendiul camerele nu erau funcționale chiar în acel interval. Mai mult decât asta, amprenta incendiului: a pornit de jos incendiul și a urcat spre vârf. Arderea a fost una de suprafață, nu din interior. Deci au fost câteva incendii intenționate: camerele nu funcționau doar în intervalul acela și doar pe partea aia. La ultimele trei incendii așa a fost”, spune Moldovan. „Sunt lucruri care nu sunt OK acolo”, conchide el.

Amintim, zeci de persoane au fost audiate de polițiștii din Cluj de duminică încoace după izbucnirea unui nou incendiu la rampa de gunoi a Clujului în weekend – dar deocamdată, spun oficialii Poliției, nu a fost identificat un suspect care să fi cauzat focul.

Mai bine de 60 de persoane au fost audiate de duminică de polițiștii din Cluj după ce sâmbătă un nou incendiu a cuprins noua rampă de deșeuri a Clujului, cea temporară admnistrată de RADP Cluj. Deocamdată însă, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj Carmen Jucan, nu a fost identificat vreun autor al faptei. “Urmărirea penală a fost demarată in rem, adică asupra faptei, nu a persoanei; calitate de suspect nu are încă nimeni în dosar”, spune ea. Jucan spune că, dacă se va dovedi că autor al incendiului a fost un minor de peste 14 ani, acesta poate fi urmărit penal dacă se demonstrează că a avut discernământ la momentul producerii faptei.

Citește și:

Zeci de persoane audiate în dosarul incendiului de la Pata Rât

Arde din nou rampa de gunoaie a Clujului

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare