Închide

Amendă pentru firma care administrează un hotel din Cluj, după ce a servit alimente și băuturi la un examen de calificare profesională

Uncategorized by Actual de Cluj - mart. 29, 2021 0 161

Amendă pentru firma care administrează un hotel din Cluj, după ce le-a servit alimente și băuturi unor persoane prezente la un examen de calificare profesională.

S-a întâmplat ieri în cadrul unor acțiuni ample la nivel național derulate de Ministerul Afacerilor Interne. ”În judeţul Cluj, în urma acţiunilor de verificare a operatorilor economici din municipiul Cluj-Napoca, poliţişti au constatat că la un hotel angajaţii au permis servirea de alimente şi băuturi unui grup de 28 de persoane, care erau prezente în incinta hotelului pentru susţinerea unui examen de calificare profesională. Societatea care administrează hotelul a fost sancţionată pentru încălcarea prevederilor art. 6 pct. 1 din Anexa 3 la HG 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu amendă de 2.000 de lei”, a arătat ministerul.

Tot în judeţul Cluj, au fost găsite, la Cluj-Napoca, patru societăţi comerciale care serveau publicul cu mâncare şi băuturi, în terase special amenajate cu pereţi temporari din plexiglas şi acoperiş, contrar prevederilor legale, societăţile fiind amendate la rândul lor cu suma totală de 2.000 de lei.

În total în țară la aceste acțiuni au participat nu mai puțin de 8.000 de angajați ai MAI, plus polițiști localil. Au fost verificați aproximativ 1.500 de agenți economici. Au fost aplicate aproape patru mii de amenzi, în valoare de 1,2 milioane de lei, cele mai multe – peste 3.800 – persoanelor fizice, pentru nerespectarea măsurilor de protecție stabilite în contextul pandemiei de coronavirus.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare