Închide

Piața „românismului” din Cluj va fi modernizată tot prin concurs internațional de soluții. Boc: „Cât sunt eu primar, nu se atinge nimeni de statuia lui Avram Iancu. După aceea, puteți s-o mutați voi”

ActualitateAdministrațieTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - mart. 22, 2021 0 304

Primarul Emil Boc a reiterat intenția Primăriei de a organiza tot un concurs de soluții pentru a moderniza o piață centrală din centrul orașului, Piața Avram Iancu.  Primarul Emil Boc a anunțat deja tema pentru concursului de soluții: statuia lui Avram Iancu va rămâne pe actualul amplasament, iar în rest totul se va moderniza, cu concurs ca zona să beneficieze de același tratament ca Piața Unirii.

Concursul de soluții pentru modernizarea pieței Avram Iancu a fost anunțat încă din 2018. Acum, primarul Emil Boc a spus din nou că, deși piața Avram Iancu are o suprafață mică, trebuie să beneficieze de același tratament ca Piața Unirii, adică de un concurs de soluții, unul internațional pentru a se transforma într-un spațiu de ținută europeană, având în vedere că aici se află atât Catedrala Mitropolitană Ortodoxă cât și Teatrul Național din Cluj.

Acest concurs de soluții este prins în bugetul pe 2021, însă primarul nu a spus exact când sau dacă el se va organiza anul acesta.

Statuia lui Avram Iancu a fost amplasată în fața Catedralei Mitropolitane din centrul Clujului în piața cu același nume în timpul mandatului lui Gheorghe Funar, fiind considerată prea înaltă și în totală disonanță cu imobilele din Piață.

„Nu îmi place cum arată, este o zonă prizonieră a anului 2000. Este o piață care nu este utilizată. Vreau să devină la fel de frecventată ca Piața Unirii, să aibă un fel de vino-încoace. Vă asigur, cât sunt eu primar, nu se atinge nimeni de statuia lui Avram Iancu”, a spus primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă.

„Cât sunt eu primar, nu se atinge nimeni de statuia lui Avram Iancu. Mie îmi place de Avram Iancu unde este acum. După aceea, puteți s-o mutați voi””, a mai spus primarul, întrebat dacă lui îi place statuia din piață.

Primarul a mai spus că își dorește ca viitorul concurs de soluții să crească atractivitatea spațiului și să facă și din Piața Avram Iancu un loc de întâlnire pentru clujeni, așa cum este încetățenită în oraș Piața Unirii.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare