Închide

Ajutor de stat de 21 milioane de lei pentru Aeroporturile Bacău, Craiova Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara, lipsește Clujul, care a primit deja 9 milioane. Ajutorul de stat acoperă deficitul de lichiditate din primele șase luni ale anului cauzat de scăderea traficului aerian

Administrație by Actual de Cluj - iun. 06, 2022 0 93

Aeroporturile din Bacău, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara vor primi un ajutor de stat de 21 milioane de lei pentru a acoperi deficitul de lichiditate pentru primele șase luni ale anului, pierderi cauzate de pandemia de coronavirus care a dus la scăderea traficului aerian.

Solicitarea pentru acordarea ajutorului de stat a venit de la Asociația Aeroporturilor din România, iar Guvernul a aprobat un memorandum în urmă cu o lună, potrivit unui Proiect de Ordin comun al miniștrilor transporturilor și dezvoltării citat de economedia.ro. Cele șase aeroporturi au avut în 2019, anul de referință înaintea pandemiei un trafic aerian cuprins între 200 000 și 3 milioane de pasageri.

Din această listă lipsește Aeroportul Cluj Napoca, aeroport care a primit deja un ajutor de stat de 9 milioane de lei, după cum Economedia a scris aici.

Aeroporturile din Iași, Sibiu, Suceava, Craiova și Bacău funcționează ca regii autonome de interes regional, în subordinea județelor, în timp ce aeroportul din Timișoara este organizat ca societate pe acțiuni la care statul, reprezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, deține 80% din pachetul de acțiuni.

Sursa foto: Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara

Nici un comentariu

Scrie un comentariu