Închide

Pasajul de la Tăietura Turcului necesită aproape un an pentru a fi proiectat și autorizat și încă 3 ani și 5 luni pentru a fi construit

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2022 0 2900

Execuția pasajului de la Tăietura Turcului presupune 3 ani și 5 luni. Proiectarea și documentația tehnică pentru autorizația de construire presupune 6, respectiv 4 luni. Proiectul început de Primărie, la nivel de studiu de fezabilitate, a fost inclus în proiectul cu finanțare europeană de electrificare a căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. La licitația de proiectare și execuție de peste 2,9 miliarde lei lansată anul acesta de către CFR SA pentru Lot 1 Cluj-Napoca – Aghireș și Lot 2 Agireș – Poieni au depus oferte șase firme sau asocieri de firme. Lucrările la pasajul de la Tăetura Turcului fac parte din lotul 1. În prezent, licitația este în faza de evaluare a calificării și a ofertelor tehnice. 

La licitația „Proiectare și Execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Lot 1 Cluj-Napoca – Aghireș și Lot 2 Agireș – Poieni” au făcut oferte următoarele societăți: 

PORR CONSTRUCT – Loturile:1, 2,

WEBUILD SPA – MILANO (Leader),SALCEF SPA,Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A. – Loturile:1, 2,

FCC CONSTRUCCION S.A. (Leader),CCN ALTYAPI YATIRIMLARI VE INȘAAT ANONIM ȘIRKETI ANKARA SUCURSALA BUCURESTI,Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. – Loturile:1, 2,

S.C. Alstom Transport S.A. (Leader),ARCADA COMPANY – Loturile:1,

Asociere : Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. (Leader),MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. – Loturile:1, 2,

ARCADA COMPANY (Leader),S.C. Alstom Transport S.A. – Loturile:2.

În prezent, procedura de licitație este în faza de evaluare a calificării și a ofertelor tehnice.

Lucrările de proiectare și execuție a pasajului de la Tăietura Turcului fac parte din Lotul 1 licitat de CFR SA, contract evaluat la la peste 1,5 miliarde lei, fără TVA. 

În SF-ul realizat de Primăria Cluj-Napoca pentru acest pasaj investiția de realizare a Pasajului de la Tăietura Turcului a fost estimată la peste 20 de milioane de euro.

Potrivit caietului de sarcini, execuția pasajului de la Tăietura Turcului presupune 41 de luni 3 ani și 5 luni. Proiectarea și documentația tehnică pentru autorizația de construire (pentru Lotul 1) presupune 6, respectiv 4 luni, de la momentul în care CFR va da ordinul de începere a lucrărilor. Compania arată în documentația de licitație că viitorul constructor trebuie să lucreze 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru a se încadra în termenele de lucrări.

(sursă SEAP)

„Pasajul de la Tăietura Turcului, atât de așteptat de clujeni, e în licitație, s-a închis termenul de depunere a ofertelor, sunt cinci oferte în evaluare, urmează să se stabilească câștigătorul. În consecință, acest proiect de 20 de milioane de euro, atât de necesar Clujului, va intra în implementare. Cu cât mai repede se termină licitația, cu atât mai repede vor începe lucrările”, a arătat primarul Emil Boc pentru radiocluj.ro

Pasajului de la Tăietura Turcului este un proiect al municipalității, început de instituție dar preluat în proiectul de electrificare a căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Este un pasaj extrem de complex pentru că sunt multe străzi acolo pe care le-am conectat între ele. Sunt făcute și câteva exproprieri, pentru a putea asigura ampriza necesară acestui pasaj”, a mai spus și viceprimarul Dan Tarcea, citat de aceeași sursă.

Pasajul trebuie finalizat până în 2026, termenul impus pentru finanțările din cadrul PNRR.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu