Închide

Protagonistul din „La grande bellezza” vine la Cluj ca regizor, pune în scenă spectacol la festivalul Interferențe

CulturăTop News by Actual de Cluj - oct. 19, 2018 0 210

Au fost puse în vânzare biletele pentru cea de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe de la Cluj, organizat de Teatrul Maghiar de Stat între 22 și 30 noiembrie, unde vin 15 cincisprezece trupe de teatru din 12 țări din întreaga lume.

Ediția din acest an poartă subtitlul „Război”. „Prin intermediul spectacolelor și a evenimentelor conexe care vor întregi programul celor nouă zile de festival, ediția din acest an își propune inițierea un dialog despre aniversarea celor 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial și despre diversele confruntări ale vremurilor noastre”, explică Teatrul Maghiar de Stat. Publicul clujean va avea ocazia de a vedea producțiile unor creatori de renume internaţional precum Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Gábor Tompa, Cezary Tomaszewski, Csaba Horváth, Balázs Benő Fehér, András Urbán, Attila Vidnyászky jr., Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, Marianne Pousseur & Enrico Bagnoli și Stathis Livathinos.

Unul dintre cele mai așteptate spectacole ale acestei ediții este „Elvira” (foto), prezentat de Piccolo Teatro din Milano şi regizat de Toni Servillo, cunoscut și ca protagonist al filmului-cult „La grande bellezza”. De asemenea, în cadrul festivalului spectatorii vor putea vedea un spectacol după „Macbeth” de William Shakespeare, pus în scenă de unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporani, Luk Perceval. Compania de teatru Schaubühne din Berlin revine la Cluj cu producţia „Compassion”. În total opt piese de teatru vor fi puse în scenă în Sala Mare a Teatrului Maghiar din Cluj. Biletele costă până la 280 de lei, cumpărate la pachet – sau cu 25% mai mult dacă sunt cumpărate separat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare