Închide

Un spital din Cluj, al doilea din țară unde se administrează tratament inovator pentru o boală rară; costul pe pacient ajunge la jumătate de milion de euro pentru 2 luni

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 19, 2018 0 2220

Un spital din Cluj a fost inclus pe lista unităților din țară care administrează un tratament revoluționar pacienților cu amiotrofie spinală din România, de ieri; e al doilea spital din România pe această listă.

Până ieri tratamentul cu medicamentul inovator DCI nusinersen era administrat doar la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Doctor Nicolae Robănescu”, dar de ieri, anunță CNAS, pe listă a fost inclus și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

Primii patru pacienți, anunță instituția, au primit finanțare pentru tratament, care e „deosebit de costisitor”, în condițiile în care o singură doză de nusinersen are prețul de 341.000 lei, adică 70.000 euro. Costul pe pacient, în primele două luni de la inițierea tratamentului, se ridică la aproximativ 2,6 milioane lei, adică peste o jumătate de milion de euro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu