Închide

8 școli din Cluj încep cursurile cu porțile ferecate din cauza pandemiei. O singură comună rămâne în zona roșie

EducaţieSănătate by Mihai Prodan - sept. 10, 2020 0 763

Un număr de opt școli, între care una din Cluj-Napoca, vor începe următorul an școlar cu porțile ferecate, din cauza pandemiei de coronavirus – în condițiile în care majoritatea, trei sferturi din toate școlile din Cluj, vor urma cursurile fizic, în sălile de clasă.

Cele opt școli sunt colegiul tehnic ”Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, care oricum se află în reparații, școala gimnazială din Aghireșu Fabrici, grădinița cu program normal din Leghia, comuna Aghireșu, grădinița din Ticu-Colonie din aceeași comună, școala gimnazială din Aghireșu, școlile primare din Băgara și Macău din aceeași comună, și liceul teoretic privat ”Horea, Cloșca și Crișan” din Cluj-Napoca. Directorul acestei din urmă școli, Gabriel Stănescu, spune pentru actualdecluj.ro că școala va începe online în această instituție nu din cauza coronavirusului ci a lipsei infrastructurii. ”Motivul e foarte simplu, am optat pentru a merge pe scenariul acesta din motivul lipsei spațiului. până se aranjează lucrurile va dura câteva săptămâni. E o problemă de infrastructură, suntem în situația în care trebuie să mai așteptăm puțin. Școala trebuie să înceapă oricum așa că vom merge în online, nu am avut altă soluție”.

Semnalăm că în comuna Cornești din Cluj, care se afla în zona roșie iar cursurile ar fi trebuit să aibă loc doar online, școlile nu apar în lista celor care aplică scenariul 3, unde cursurile au loc doar online. Șeful Direcției de Sănătate Publică, Mihai Moisescu, explică pentru actualdecluj.ro: ”la Cornești în data de 7 septembrie (când a fost făcută evaluarea incidenței infecției cu coronavirus în comunități-n.red.) erau persoane care se aflau în perioada de supraveghere, dar azi acestea au ieșit din această perioadă. Azi la Cornești incidența cazurilor este de 0.76 la mie”.

În Cluj cursurile vor fi suspendate dacă într-o clasă apare un caz confirmat de infecție cu coronavirus, elevii vor sta două săptămâni acasă, iar dacă într-o școală apar trei cazuri confirmate, întreaga școală va fi închisă iar cursurile vor fi mutate online.

Covârșitoarea majoritate a școlilor din județul Cluj își deschid porțile fizic pentru copii – e vorba de 317 unități de învățământ unde cursurile vor avea loc fizic, cu copiii în școală. Alte 98 de școli fac cursuri parțial online, iar 8 – doar online.

Citește și:

Cum începe școala în „zonele roșii” din județul Cluj, cu primari din PNL și PSD: „Nu știu, vedem!”/”Vedem, facem noi cumva!”

Închide coronavirusul școli în Cluj? 2 localități din județ sub scenariu roșu. Decizia se ia joi

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.