Închide

Șeful DSP Cluj despre începerea școlii: părinții să-și ”trieze observațional” copiii

EducaţieSănătate by Mihai Prodan - sept. 10, 2020 0 338

Șeful Direcției de Sănătate Publică din Cluj le cere părinților să-și verifice copiii la plecarea spre școală și să nu permită copiilor cu simptome de răceală să plece la cursuri.
Începe școala la Cluj iar marea majoritate a unităților de învățământ din Cluj, peste trei sferturi, deschid cursurile fizic, chiar dacă cu programe decalate ori cu săli de curs amenajate în biblioteci. În aceste condiții, spune șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj Mihai Moisescu, e nevoie ca părinții să facă un ”triaj observațional” al copiilor în fiecare dimineață. ”Triajul observațional al părintelui e foarte important, să nu permită unui copil cu simptome de răceală să plece la școală”, a spus el.

În Cluj cursurile vor fi suspendate dacă într-o clasă apare un caz confirmat de infecție cu coronavirus, elevii vor sta două săptămâni acasă, iar dacă într-o școală apar trei cazuri confirmate, întreaga clasă va fi închisă iar cursurile vor fi mutate online.

Covârșitoarea majoritate a școlilor din județul Cluj își deschid porțile fizic pentru copii – e vorba de 317 unități de învățământ unde cursurile vor avea loc fizic, cu copiii în școală. Alte 98 de școli fac cursuri parțial online, iar 8 – doar online.

Revenim cu informații

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.