Închide

Șefa Inspectoratului Școlar Cluj despre deschiderea școlilor: ”putem contracta acest virus de oriunde, oricum copiii circulă, e plin orașul”

EducaţieTop News by Mihai Prodan - sept. 10, 2020 0 710

Inspectorul școlar general din Cluj spune cu câteva zile înainte de începerea cursurilor că elevii pot contracta coronavirusul nu doar la cursuri, ci și în spațiile publice.

”Sper să se risipească temerea că infecția va fi contractată în școli”, a spus inspectorul școlar general Marinela Marc într-o conferință de presă, în urmă cu puține momente. ”Putem contracta acest virus de oriunde, oricum copiii circulă, e plin orașul, sunt la terase, la cumpărături, în spațiile publice și nu se respectă neapărat aceste reguli peste tot”.

Ea a mai menționat că inspectoratul a primit o donație de 50.000 de măști de protecție pentru școlile din mediul rural ”pentru un stoc minim necesar”. ”Școlile sunt pregătite, în scenariul stabilit de fiecare școală. Unde suprafețele sălilor de clasă permite respectarea distanței de un metru între elevi vor fi cursuri, iar unde măsura nu va putea respectată, chiar dacă nu sunt în scenariul galben sau roșu, se merge în două schimburi sau parțial online prin rotație”.

În Cluj cursurile vor fi suspendate dacă într-o clasă apare un caz confirmat de infecție cu coronavirus, elevii vor sta două săptămâni acasă, iar dacă într-o școală apar trei cazuri confirmate, întreaga clasă va fi închisă iar cursurile vor fi mutate online.

Covârșitoarea majoritate a școlilor din județul Cluj își deschid porțile fizic pentru copii – e vorba de 317 unități de învățământ unde cursurile vor avea loc fizic, cu copiii în școală, ”poate cu program decalat sau în două schimburi, dar tot efectivul la școală” după cum spune Marc. Alte 98 de școli fac cursuri parțial online, iar 8 – doar online.

”Acești copii vor fi mult mai în siguranță la școală decât cu bunicii în parc sau acasă”, a conchis ea.

Revenim cu informații

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.