Închide

13 amenzi pe zi pentru șoferii care blochează circulația, în Cluj-Napoca, amenzile ajung la 84.000 euro într-un an. Primăria întoarce orașul cu fundul în sus și apoi dă amenzi

Administrație by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 1 279

Mii de amenzi într-un singur an pentru șoferi care blochează traficul, în Cluj-Napoca.

Numărul amenzilor date în acest an de Poliția Locală șoferilor care blochează circulația ajunge la nu mai puțin de 3.900 – adică, în medie, 13 în fiecare zi. Amenzile au o valoare totală de aproape 386.500 lei, adică 85.900 de euro, cât valoarea unei case. Banilor li se adaugă și aproape 8.000 de puncte de penalizare.

Amenzile le-au fost date șoferilor pentru oprirea ori parcarea neregulamentară a autoturismelor în staţiile mijloacelor de transport în comun, în sensuri giratorii, pe sau în apropierea liniilor de tramvai, în intersecţii sau pe banda de urgenţă special amenajată pentru ambulanţă. „Poliţiştii locali au acţionat atât pentru prevenirea unor astfel de situaţii, cât şi pentru descongestionarea traficului rutier, afectat de lipsa de respect a unor conducători auto faţă de ceilalţi participanţi aflaţi în trafic, în condiţiile dificile date de lucrările existente la trama stradală pe arterele principale din centrul municipiului”, explică acum Primăria.

Să mai spunem că instituția a fost aspru criticată în numeroase rânduri pentru modul în care a gestionat șantierele deschise în oraș, în acest an. Șantierele ce fac parte dintr-un proiect cu finanțare europeană de reabilitare a tramei stradale lângă linia de tramvai și a accesului în zona industrială au fost deschise simultan în mai multe puncte din oraș, cu muncitori puțini și numeroase blocaje rutiere. Cel mai elocvent e cel de pe Calea Moților, stradă intens tranzitată unde au intrat în reparații, de exemplu, ambele trotuare simultan, fără a lăsa nicio alternativă pietonilor decât circulația printre utilaje și muncitori.

Zonele cu cele mai multe probleme de acest fel, identificate de Poliţia Locală, sunt zona centrală, intersecţia Primăverii – Izlazului, pieţele Mărăşti, Mihai Viteazu, Cipariu şi Gării, străzile George Bariţiu, Splaiul Independenţei şi Iuliu Haţieganu.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare