Închide

Dosar penal pentru un șofer care și-a parcat mașina pe linia de tramvai, în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 0 821

Mai rar așa ceva: un șofer din Cluj are dosar penal după ce și-a parcat mașina prea aproape de șina de tramvai și a blocat astfel circulația.

E vorba de un tânăr de 22 de ani din Cluj-Napoca, ce și-a parcat mașina pe strada George Barițiu imediat lângă linia de tramvai, în 21 octombrie, și a împiedicat astfel circulația tramvaielor. Acum acesta are dosar penal, căci împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului penal, cu închisoare sau cu amendă.

O jumătate de oră au fost blocate tramvaiele în centrul orașului, în 21 octombrie, după isprava șoferului – iar IPJ Cluj anunță după două săptămâni că i-a întocmit dosar penal. „În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 339, alin. 3 Cod penal”, arată IPJ Cluj.

Ce spune articolul 339 din Codul penal:

art. 339: împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice
(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea pozițiilor acestora, fără autorizație eliberată de autoritățile competențe, de natură să inducă în eroare participanții la trafic ori să îngreuneze circulația pe drumul public se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează așezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulația pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranță circulației ori se aduce atingere dreptului la liberă circulație a celorlalți participanți la trafic.
(4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabila a drumului public a unui vehicul care transporta produse sau substanțe periculoase se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Amintim, Primăria din Cluj-Napoca a anunțat azi că a dat mii de amenzi în acest an șoferilor care au procedat la fel – dar mai puțin grav – prin parcarea mașinilor în locuri interzise. Citește detalii:

13 amenzi pe zi pentru șoferii care blochează circulația, în Cluj-Napoca, amenzile ajung la 84.000 euro într-un an. Primăria întoarce orașul cu fundul în sus și apoi dă amenzi

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu