Închide

Post-Colectiv. Un alt club din Cluj cu 800 de locuri face audit al condițiilor de siguranță

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 03, 2015 0 1152

Au rămas întrebări colective după tragedia din București, pe care mulți și le-au pus și înainte, însă acum au devenit și mai evidentă nevoia de a primi răspunsuri. „Sunt în siguranță dacă vin la voi?” e întrebarea pentru patronii de cluburi din Cluj-Napoca pe care clujenii și-au pus-o după evenimetul înfiorător petrecut în clubul Colectiv din Capitală și au lansat-o și în spațiul virtual. Boiler, clubul organizatorilor Electric Castle a dat tonul și a comandat un audit de siguranță, chiar mutându-și evenimente într-o altă locație, pe Cluj Arena. The Shelter face la fel și își suspendă activitatea.

Proprietarii unuia dintre cele mai bine plasate cluburi de muzică electronică din România în topurile internationale realizate de publicații specializate din afară, Midi, anunță și ei că vor face săptămâna aceasta o verificare completă a tuturor măsurilor de securitate. Clubul clujean are o capacitate de circa 800 de locuri, iar proprietarul, Cristian Tomoiagă Nicola spune că toate materialele din interiorul clubului, inclusiv mobilierul – canapelele – și buretele de antifonare sunt ignifuge, nu doar pe hârtie ci și verificate practic.

Chiar și așa, proprietarul Midi a declarat pentru Actualdecluj.ro că va face în decursul acestei săptămâni o verificare completă a tuturor măsurilor de siguranță împreună cu reprezentanții autorităților de profil, pentru a avea un raport de expertiză care să confirme siguranța clienților.

„Situația existentă în acest moment arată în felul următor: spațiul este din beton, inclusiv barurile, nu există tavan fals, iar alte materiale folosite sunt metalul și sticla. Tablourile și rețeaua electrică sunt cu protecție pentru scurtcircuite și foc. Toate materialele din interior sunt ignifuge, inclusiv mobilierul (canapelele) ;i buretele de antifonare. Nu doar pe hârtie ci și verificate practic. Club Midi dispune de 5 căi de evacuare în caz de urgență, din care 2 sunt duble, marcate aferent cu semne de culoare verzi [EXIT] care indică ieșirile și rămân aprinse chiar în cazul întreruperii curentului eletric. Ieșirile duc în fața și spatele clădirii, iar din sala principală sunt 3 direcții diferite pentru ieșirile de urgență. Club Midi deține 2 hidranți cu hidrofor legați direct la rețeaua de apă. De asemenea sunt pregătite 7 extintoare, iar angajații sunt informați asupra planului clădirii și instruiți în ceea ce privește PSI și Protecția Muncii. Există un plan de evacuare în caz de urgență și sunt 5 persoane pregătite să asiste intervenția în caz de incendiu, evacuare și prim ajutor. Verificarea extintoarelor și instruirea personalului se face periodic, conform legii. Menționăm că avem o confirmare și din partea firmei de paza, care este pregătită și instruită să intervină în caz de urgențe. Sistemul de alarmă al clubului are și buton de panică și buton de alarmă la incendiu. Club Midi funcționează de 8 ani, timp în care nu au existat situații de urgență”, a spus Cristian Tomoiagă Nicola.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare