Închide

U Cluj învinge cu Falub pe bancă, 3-0 pe Cluj Arena împotriva Performanței Lighiu. Falub: „A fost primul meu meci la “U”, trebuie să mă obișnuiesc cu jucătorii și ei cu mine”

Sport by Actual de Cluj - sept. 23, 2017 0 384

Universitatea Cluj a câștigat primul meci cu Adi Falub pe banca tehnică, 3-0 pe Cluj Arena în această după-masă împotriva Performanței Lighiu.
Victoria de azi aduce Universității 7 puncte și poziția a șasea în clasamentul Ligii a treia. Cele trei goluri ale clujenilor au fost înscrise de Takacs, Hațiegan și Florescu.

__________________________________________________________________________________________________________________

Să lăsăm Universitatea Clujsă ne ofere cronica meciului de azi:

Salvată de Albuț în startul partidei, după un nou penalty controversat dictat împotriva sa, FC Universitatea Cluj a câștigat categoric primul meci sub comanda antrenorului Adrian Falub.

Ploaia măruntă și rece abătută asupra orașului, respectiv arbitrajul ușor tendențios al lui Claudiu Ștef, nu au stricat debutul lui Falub pe banca tehnică a “Șepcilor roșii”. După întâlnirea de la Dej, când câteva faze banale au fost judecate complet eronat, la care adăugăm lovitura de pedeapsă discutabilă de la Tășnad, din runda trecută, “U” Cluj s-a lovit și astăzi de un arbitraj cu episoade îndoielnice. La o acțiune care i-a avut în prim-plan pe Onicaș și Oara, ultimul a căzut ușor în careu, iar “centralul”  a arătat, ferm, punctul cu var. Fetița a executat în dreapta lui Albuț, care a ghicit colțul și a respins peste transversală (18). Apoi, Ursu a zguduit bara (23), oaspeții au replicat prin Hidișan (24), susținut de “cuplul” Fetița-Oara (27, 29), în timp ce Goga a executat bine o lovitură liberă, Sporea a respins in-extremis, dar Giurgiu nu a reușit să înscrie din apropiere (34). Până la urmă, Takacs a deschis scorul, chiar înaintea pauzei, după o combinație în viteză finalizată cu o execuție în vinclu.

Partea secundă a debutat cu ocaziile lui Micaș (56) și Goga (58), iar Hațiegan a majorat avantajul Universității cu un șut la colțul lung (62). Nou-intratul Florescu a marcat golul meciului (82), însă a văzut cartonașul roșu, asemeni portarului Sporea, după un meleu creat în prelungiri la marginea terenului. Gestul a fost sancționat de antrenorul Adrian Falub, la finalul întâlnirii.

“Cred că e prima dată când câștig la debut, așa că mă bucur pentru această victorie. Am suferit mult, însă. Am întâlnit una dintre echipele foarte bune ale campionatului și consider că ne-ar fi fost greu să revenim dacă Performanța reușea să înscrie din acel penalty. Victoria e meritată, pentru că ne-am creat ocazii și am marcat trei goluri, chiar dacă în unele momente jocul a fost echilibrat. A fost primul meu meci la “U”, trebuie să mă obișnuiesc cu jucătorii și ei cu mine. Nu ai voie ca la 3-0, când partida e câștigată, să reacționezi dur și să riști un cartonaș roșu, ceea ce s-a și întâmplat, de altfel. Trebuia sa fim calmi la acea fază, voi discuta cu băieții despre ce s-a întâmplat acolo. În Liga 3 sunt câteva echipe bune și nu ne va fi chiar atât de ușor să promovăm. Luăm lucrurile pas cu pas și ne concentrăm asupra următorului meci, pe care vrem să-l câștigăm”, a declarat antrenorul “Șepcilor roșii”.

Universitatea Cluj va juca următorul meci tot pe Cluj Arena, sâmbătă, la ora 17u, în compania celor de la Viitorul Ghimbav. Cu această victorie, “studenții” acumulează 7 puncte și urcă pe poziția a șasea.

“U” Cluj – Performanța Ighiu 3-0 (1-0)

Au marcat: Takacs (45), Hațiegan (62), Florescu (82)

“U” Cluj: Albuț – Takacs (84, Chiș), Cordoș, Onicaș, Manu – Giurgiu (C), Micaș (74, Hordouan) – Ursu (61, Florescu), Goga (89, Greu), Moldoveanu – Hațiegan

Performanța Ighiu: Sporea – Câmpean, Potopea, Iclănzan, Medeşan – Circov (84, Istrate), Bucur – Fetiţa, Hidișan (76, Unguru), Tineiu (67, Seiwerth) – Oara

Nici un comentariu

Scrie un comentariu