Închide

Liverpool, Leverkusen sau Milan: Cine va câștiga Europa League în acest sezon?

ActualitateSport by Actual de Cluj - apr. 19, 2024 0 57

Liverpool, Bayer Leverkusen și AC Milan sunt favoritele principale la câștigarea Europa League 2023-2024. Cine se va impune? Vom asista oare la o surpriză de proporții și trofeul va fi cucerit de una dintre celelalte cinci formații calificate în faza sferturilor de finală?

Pe 11 aprilie sunt programate meciurile din prima manșă a „sferturilor”:

  • – Benfica Lisabona vs Olympique Marseille
  • – Bayer Leverkusen vs West Ham United
  • – Liverpool vs Atalanta
  • – AC Milan vs AS Roma

Cele mai multe case de pariuri online licențiate consideră că Benfica Lisabona, Bayer Leverkusen, Liverpool și AC Milan sunt favorite la calificarea în semifinale. Vorbim, însă, de calculele hârtiei. Pe teren se poate întâmpla orice, pentru că toate formațiile rămase în competiție sunt puternice.

Trofeul de adio pentru Jurgen Klopp?

Cu un lot evaluat la 921,4 milioane de euro, Liverpool este cea mai valoroasă echipă din Europa League. „Cormoranii” au deja în vitrină 2 trofee ale Ligii Campionilor, 4 Cupe ale Campionilor Europeni, 4 Supercupe ale Europei, 3 Cupe UEFA și o Cupă Mondială a cluburilor. Cu alte cuvinte, au „pedigree” european.

Jurgen Klopp a anunțat că va pleca la finalul sezonului, iar pentru antrenorul german ar fi foarte important să își la „la revedere” cu un trofeu, fie el și Europa League. Liverpool este implicată și în lupta pentru titlu, în campionatul intern.

Atalanta nu are experiență internațională la acest nivel. Bergamascii se mândresc doar cu o Cupă a Italiei cucerită în 1963. În actuala stagiune, echipa pregătită de Gian Pietro Gasperini luptă pentru un loc în Top 5 în Serie A.

Leverkusen întâlnește deținătoarea Conference League

Dintre primele trei favorite, Bayer pare a avea cea mai dificilă adversară. West Ham United este deținătoarea Conference League și reprezintă Premier League, cea mai bogată ligă națională.

Echipa din Leverkusen este antrenată de Xabi Alonso (42 de ani), care este în funcție din 5 octombrie 2022. Spaniolul a făcut minuni pe banca tehnică a „aspirinelor”, care sunt foarte aproape să câștige Bundesliga în acest sezon. Bayer are 10 puncte în fața lui Bayern Munchen, cu zece etape înainte de final.

Fanii germani speră ca echipa favorită să câștige un nou trofeu european după o pauză de 36 de ani. În 1988, Leverkusen a cucerit Cupa Cupelor.

AC Milan își cunoaște bine adversara

AC Milan este unul dintre numele mari ale fotbalului european. La nivel internațional, „rossonerii” au câștigat de 3 ori Liga Campionilor, de 4 ori Cupa Campionilor Europeni, de 3 ori Cupa Intercontinentală, de 5 ori Supercupa Europei, de 2 ori Cupa Cupelor și o dată Cupa Mondială a cluburilor.

După ce a calificat echipa în semifinalele Ligii Campionilor sezonul trecut, Stefano Pioli își poate trece în cont un al doilea trofeu, după „Il Scudetto” din 2022.

În calea fericirii „diavolului milanez” se pune, într-o primă instanță, AS Roma. Romanii l-au demis în acest sezon pe Jose Mourinho, cu care câștigaseră Conference League în 2022, și l-au pus antrenor pe Daniele De Rossi.

AC Milan și AS Roma se cunosc foarte bine din duelurile interne. În ultimul deceniu s-au întâlnit de 20 de ori. Milan a câștigat de 9 ori, iar Roma de 5 ori.

Semifinalele Europa League 2023-2024 sunt Benfica Lisabona/Olympique Marseille vs Liverpool/Atalanta și AC Milan/AS Roma vs Bayer Leverkusen/West Ham United. Finala este programată pe 22 mai, la Dublin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare