Închide

O universitate din Cluj, cea mai bună din țară în clasament mondial cu 24.000 de poziții, e pe locul 918

Educaţie by Actual de Cluj - Mar 20, 2017 0 213

O universitate din Cluj, cea mai mare din țară după numărul de studenți, se laudă că e cea mai bună din România, dar în mare pluton într-un clasament internațional cu zeci de mii de poziții, între care se află pe poziția … 918.

E vorba de universitatea „Babeș-Bolyai”, care e cea mai bine clasată instituție de învățământ superior din ROmânia în clasamentul Webometrics 2017 și ocupă la nivel mondial locul 918 din peste 24.000 de instituţii de învăţământ superior analizate.

În ceea ce priveşte alte universităţi româneşti incluse în clasamentul Webometrics 2017, poziţii importante sunt ocupate de Universitatea din Bucureşti (locul doi la nivel naţional, respectiv poziţia 1.065 în lume) şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (locul trei la nivel național, locul 1.196 la nivel mondial).
Clasamentul Webometrics este cel mai incluziv clasament al instituţiilor de învăţământ superior de pe glob, cu aproximativ 24.000 de instituţii analizate, ce analizează universitățile după patru criterii, din care două – prezenţa și vizibilitatea – se referă la impactul online, iar celelalte două – transparenţa și excelenţa – sunt direct legate de calitatea academică.
Clasamentul Webometrics este, conform metodologiei de elaborare, cel mai amplu clasament academic al instituţiilor de învăţământ superior, fiind realizat semestrial, începând din 2004, explică UBB.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare