Închide

Performanță pentru Cluj. 6 studenți de la UTCN au luat 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică

ActualitateEducaţie by Catalin Suciu - mart. 13, 2017 0 1597

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și-a trimis o echipă la o competiție internațională de matematică, iar rezultatele au fost excelente.

Concursul propriu-zis a fost o singură probă, pe durata a 5 ore, timp oferit pentru soluționarea a patru probleme selectate de un juriu. 6 studenți au făcut parte din delegația Universității Tehnice la Olimpiada Internațională Studențească de matematică SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), desfășurată în perioada 28 februarie – 5 martie , la Ohrid, in Macedonia)

Toți au luat medalii:
– două medalii de argint obținute de studenții Cristian Dorel Bud (anul II AC) și Vlad-Cristian Brînzaș (anul I AC);
– patru medalii de bronz obținute de studenții Claudiu Adrian Mihali (anul I AC), Vasile Lup (anul I AC), Robert-Paul Helmer (anul I AC) și Paul Astalaș (anul II AC)
Echipa olimpică  este pregătită de Mircea Dan Rus și Vasile Pop, cadre didactice din cadrul Departamentului de Matematică al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

La competiție au participat 18 echipe cu un număr de 84 concurenți.

foto: utcn/facebook

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu