Închide

Universitatea Babeş-Bolyai a semnat un parteneriat strategic cu universitatea britanică Warwick University, cu obiective de inovare în tehnologie şi biomedicale

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - apr. 21, 2024 0 144

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a primit vizita delegaţiei Universităţii din Warwick (Marea Britanie, UW, pentru semnarea unui parteneriat strategic, se precizează într-un comunicat de presă. Ambele universităţi fac parte din GUILD – organizaţia unora dintre cele mai importante universităţi de cercetare avansată din Europa și de asemenea, sunt partenere în cadrul Alianţei Universităţilor Europene EUTOPIA.

Cu prilejul acestei vizite, au avut loc discuţii generale şi tematice legate de multiplele axe de cooperare dintre cele două instituţii partenere, cu un accent pe activităţile comune desfăşurate în EUTOPIA şi GUILD. De asemenea, Rectorul Universităţii din Warwick, Prof. Stuart Croft, şi Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof. Daniel David, au semnat un acord de cooperare inter-universitară strategică care prevede organizarea unor programe de studii comune, consolidarea colaborării în variate domenii cercetare şi dezvoltarea schimburilor de experienţă privind modul în care cele două universităţi participă la dezvoltarea ecosistemelor din regiunile în care îşi desfăşoară activitatea. Accentul se va pune pe componentele legate de inovare în zona de tehnologie şi biomedicale, domenii unde Universitatea din Warwick este una din liderii mondiali.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din ţară (prin numărul de programe şi caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară şi germană), cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din ţară (peste 50.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată. Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată că prima universitate world-class din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu