Închide

Nemții de la Bosch caută 14.000 de absolvenți de studii superioare. Vezi ce locuri de muncă sunt disponibile la Cluj

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - mai 05, 2016 0 4515

Grupul german Bosch, cu fabrică și centru de cercetare la Cluj, intenționează să recruteze aproximativ 14.000 de absolvenți de studii superioare la nivel global în cursul acestui an, anunță reprezentanții companiei. Germanii au o serie de poziții deschise și pentru centrul din Jucu/Cluj. Aproape fiecare al doilea post vacant din cadrul grupului la nivel mondial este legat de IT sau software.

În România, Grupul Bosch recrutează persoane cu grad diferit de expertiză, în domeniul comercial, tehnic și producţie. Anul acesta, Bosch caută pentru unităţile sale de producţie ingineri mecanici, ingineri de testare și de calitate, ingineri de automatizări şi mecatronică, planificatori de producție, cu specializare în electronică, electrotehnică, automatizări şi calculatoare, gestionari, logisticieni, economisti, dar şi operatori pentru producţie, fără calificare, dar cu dorinţa de a învăţa. Pentru centrul de cercetare şi dezvoltare din Cluj, Bosch caută ingineri şi programatori pentru domeniile asistenţă la condus (specializaţi în procesare de imagini sau C++ SW Development), automotive (specializaţi în Embedded platforms), industrie conectată (specializaţi în Data Mining şi programatori hardware şi mecanică), analiză şi testare (specializaţi în inginerie chimică şi fizică), pilot de parcare (specializaţi în inginerie aplicată). Noua divizie de Shared Services (BPO) din Timișoara, angajează agenți de call center, suport în achiziţii, economiști, manageri de proiecte IT și suport IT, analiști SAP, suport tehnic.

În România, grupul desfăşoară și programul Junior Managers (JMP). „În anul 2016, peste zece trainee, proaspăt absolvenți cu specializare tehnică, socio-umană sau economică, vor beneficia de acest program şi se pregătesc pentru a deveni manageri. Ei sunt expuși la toate ariile specifice unui business de producție, atât în țară cât și în alte locații Bosch din lume. Diversitatea culturală, diversitatea proiectelor şi interacțiunea permanentă sunt premisele unui parcurs ascendent către o carieră de lider în Bosch”, spun reperezentanții companiei. De asemenea, compania coordonează, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj lucrări de doctorat pe teme cu impact în dezvoltarea de soluții pentru o lume conectată.

Bosch împlinește doi ani la Jucu

Conform datelor de luna trecută, pentru unitatea de producţie din Jucu şi centrul de cercetare şi dezvoltare din Cluj, compania are peste 200 de poziţii deschise. Bosch și-a inaugurat în urmă cu doi ani, în mai 2014, fabrica şi centrul de cercetare de la Cluj: o investiţie de peste 70 de milioane de euro şi un număr de 750 de angajați preconizat pentru finalul aceluiași an. Unitatea de producție și cercetare a concernului german Bosch a necesitat o investiție de 70 de milioane de euro și a primit un ajutor de stat de 25 de milioane și anunța pentru primul an de funcționare la Cluj concentrarea a 750 de angajați în parcul industrial Tetarom III de la Jucu. Acum, grupul are în România peste 3000 de angajați, potrivit reprezentanților companiei. O treime, adică peste 1000 de persoane, lucrează în unitatea de producție Automotive Electronics din Jucu, judeţul Cluj.

Unul din două posturi de la Bosch e legat de IT

Bosch intenționează să recruteze aproximativ 14.000 de absolvenți de studii superioare la nivel global în cursul acestui an. În viitor, se vor căuta tot mai mulți specialiști software, spun cei de la Bosch. „Conectivitatea prin intermediul internetului lucrurilor modifică activitatea Bosch – prin urmare și cerințele noastre privind personalul – mai mult decât oricând înainte”, declară Christoph Kübel, membru al Consiliului de Administrație și director pentru relații industriale al Robert Bosch GmbH. „Bosch este în acest moment un angajator popular pentru specialiști din domeniul software și cel IT”, adaugă el. Aproape fiecare al doilea post vacant din cadrul Bosch este legat de IT sau software. În special, nevoia de ingineri software pentru sisteme IT (ex. aplicații web) și pentru sisteme integrate (ex. sisteme de senzori) este în creștere. Un număr mare de angajați Bosch dezvoltă soluții pentru o lume conectată. „Competența software reprezintă cheia de acces la o lume conectată”, spune Kübel, anunțând necesarul de personal în pregătirea expoziției CeBIT din domeniul IT.

Noua orientare

Obiectivul strategic al Bosch este de a crea soluţii pentru mobilitate conectată, industrie conectată, sisteme energetice conectate, precum şi clădiri conectate. În ultimii ani, Bosch şi-a dezvoltat competența software. Drept rezultat, noi profiluri profesionale sunt create și calificările profesionale intersectoriale sunt din ce în ce mai importante, spun reprezentanții companiei. În prezent, compania are peste 15.000 ingineri software și numărul acestora va continua să crească. „Absolvenții de studii superioare cu o diplomă în inginerie electrică, inginerie mecanică și inginerie industrială și cei care dețin și expertiză software au șanse excelente de a-și începe cariera alături de noi”, spune reprezentantul Bosch. El adaugă faptul că persoanele cu un profil combinat – și anume experți în tehnologia informațiilor de afaceri și inginerii software cu competență în sectorul tehnologic auto sau industrial – sunt de asemenea foarte căutate. Acest lucru se datorează faptului că soluțiile pentru domenii precum industria conectată necesită o sinteză a diferitelor tipuri de expertiză pentru rezolvarea creativă a problemelor. Totuși, Bosch are nevoie în continuare de specialiști, cu sau fără o diplomă, în domeniile sale tradiționale de activitate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu