Închide

Companie clujeană de 57 milioane de euro pe an împrumută 11 milioane ca să se dezvolte în Polonia. ’’Ne-am bucura sa existe mari proiecte de infrastructură în România, unde sa ne putem dezvolta. Până atunci ne vom creste expertiza în alte țări”

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 18, 2017 0 553

Împrumut de 11 milioane de euro pentru o firmă clujeană cu cifră de afaceri de 57 milioane euro pe an, îl dă EximBank.

Grupul de firme clujean Electrogrup, condus de frații Teofil și și Simion Mureșan, primește împrumut de nu mai puțin de 11 milioane de euro de la EximBank, bani ce vor fi folosiți pentru asigurarea capitalului de lucru pentru activitățile curente ale companiei, plus un plafon de garanții pentru participarea la un proiect de investiții de amploare în Polonia, unde Electrogrup deține o subsidiară. „E una dintre cele mai importante companii antreprenoriale românești”, spune a spus președintele executiv al EximBank, Traian Halalai. Banii vor fi folosiți, adaugă acesta, „pentru activitatea curentă și pentru cea de export”.

El adaugă că Electrogrup, înființată la Cluj în urmă cu 20 de ani de frații Teofil și Simion Mureșan, e una dintre puținele societăți comerciale românești care și-au extins „consistent” activitatea în străinătate. „Compania clujeană și-a deschis în ultimii ani subsidiare în țări precum Germania, Rusia și Polonia, participând în calitate de constructor la o serie de proiecte de investiții derulate în statele respective”, arată Eximbank. „Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci, ne vom crește expertiza în Germania, Rusia, Marea Britanie, Polonia și alte țări, continuând strategia acționarilor de a face din Electrogrup o multinațională cu capital românesc”, spune Teofil Mureșan.

Electrogrup are peste 400 de angajati, iar pentru acest an a bugetat o cifră de afaceri de 256 milioane de lei, adică 56,9 milioane de euro, bani din care o treime provin din export.

Citește și:

A urmat sfatul mamei și acum vrea să-și transforme firma în multinațională. Teofil Mureșan, CEO Electrogrup a gândit mare de când era mic

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare