Închide

A urmat sfatul mamei și acum vrea să-și transforme firma în multinațională. Teofil Mureșan, CEO Electrogrup a gândit mare de când era mic

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - nov. 27, 2014 0 3628

 

„Suntem în Germania și Marea Britanie. Asta vrem să facem, să transformăm Electrogrup în multinațională”, a dexvăluit planurile sale CEO-ul companiei, Teofil Mureșan. Drumul său a pornit de la țară de lângă Câmpia Turzii dar cu ambiația de a se transforma în ceva mare.

Teofil Mureșan e absolvent de politehnică și a fost prima oară în viață la UBB, în fața studenților. De la anul, împreună cu Banca Transilvania se pregătește să aducă la Cluj primul MBA de business, total britanic, pentru studenții UBB.

În 2013 a fost la London Business School și a preluat un moto folosit la adresa oamenilor de succes în afaceri – Eroi, infractori sau țapi ispășitori. „Este o graniță sensibilă. Să fii erou sau să ai succes e rezultat al mediului și ține și de rezultatele profesionale, personale. Trebuie să faci ce ți-ai propus. Trebuie să ai școală dacă vrei să reușești. Nu știți cine a zis asta? Vă spun eu: MAMA a zis. Locuiam într-un sat de lângă Câmpia Turzii, tata era tractorist cu șapte clase și mama era un pic supărată că ea avea doar patru clase. Așa ne-a zis celor patru copii, să învățăm, să facem școală. Așa am venit la Energetic în Cluj la 14 ani și am intrat primul. Atunci, am văzut o poză cu centrala de la Bicaz pe cartea de Română și am zis că asta vreau: să construiesc hidrocentrale. Am stat în cămin, a fost o școală bună”, a subliniat Teofil Mureșan, CEO Electrogrup.

El a menționat că secretul să a fost „Think big!” și explică: „am gândit și am făcut lucruri mari”. „După mai mult de 25 de ani de carieră pot să spun că m-a ajutat foarte mult școala. După ce am terminat Politehnica mi-am ales cariera de dispecer în sistemul energetic de producție. În zece ani am avansat rapid. Aveam și cursuri la Universitatea Tehnică. Am parcurs toate treptele, de la cel mai tânăr dispecer-șef pe județ la cel mai tânăr dispecer-șef pe național. La vremea respectivă mi s-a oferit o șansă. Aveam o ofertă de la multinaționalele de telefonie mobilă să extindem sistemul în toată țara. Deși aveam un job bun, bine plătit, am renunțat. Așa a început cariera mea de antreprenor, am dorit să fac mai mult. Să construiesc ceva mare, durabil, care să rămână. Și am făcut-o, pas cu pas cu compania Electrogrup”, a meníonat Mureșan.

Am făcut structura națională de fibră optică prin care se asigură 40% din netul din România. Am făcut centrale, locuri de muncă. Avem 200 de ingineri angajați. Nu ne oprim. Vrem să transformăm Electrogrup într-o multințională. E noua noastră provocare. Suntem deja în Germania și Anglia. Asta e ceea ce ne dorim”, a mai spus CEO-ul Electrogrup.

Dacă ar fi să se îmbrace într-un citat inspirațional, ar alege unul rostit de președintele american Abraham Lincoln –’Whatever you are, be a good one”.

Cine este Electrogrup

Electrogrup, înființată de peste 16 ani, derulează, la nivel național, proiecte complexe de infrastructura energetică, de telecomunicații și civilă, activând în cadrul unui grup de companii cu activități complementare în furnizarea de utilități si solutii in inginerie. Compania a încheiat anul 2013 cu afaceri de 41,5 milioane de euro. 

Teofil Muresan are experiență antreprenorială, ca fondator și dezvoltator de business în domeniul energiei și telecomunicațiilor, cu o cifră de afaceri totală de peste 100 milioane €. Are un doctorat în inginerie putere și a absolvit cursurile de MBA ale  London Business School. Prin companiile sale, finanțează programe strategice care vizează dezvoltarea societății românești, cu un accent special pe educație.

Primul „Cluj Heroes”

Lansat de Casa de Insolvență Transilvania, Cluj Heroes este un concept care vrea să aducă în fața tinerilor poveștile de succes ale câtorva clujeni. Aceasta în contextul în care, spun organizatorii, generația tânără este tot mai blazată și resemnată că trăiesc într-o țară mediocră, cu o imagine de țată proastă – a intereselor mercantile, a jocurilor politice, a agendelor ascunse, a corupției. O primă conferință a fost organizată miercuri la Cluj, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare