Închide

Artistă școlită la Cluj expune în Vancouver despre cum rețelele sociale schimbă comunicarea

Cultură by Actual de Cluj - aug. 21, 2017 0 143

Artistă școlită la Cluj expune la Vancouver, în Canada.

E vorba de artista clujeancă Oana Clițan, care expune în Vancouver instalația sa, „Shifting Language”, în cadrul proiectului expozițional „The Anthropomorphism of Media”, ce poate fi vizitat între 25 august și 3 septembrie la galeria DAA Project Space din Vancouver. Vernisajul e programat vineri seara, când artista va prezenta publicului instalația „Shifting Language”, va susține un workshop, un „artist talk” despre propriile creații și va participa la o discuție deschisă despre proiectul în colaborare.

„The Anthropomorphism of Media” este un proiect colectiv, realizat de Oana Clițan, împreună cu artistele Sylvana D’Angelo (Canada) și Larissa Monteiro (Olanda), prin care cele trei artiste internaționale, membre ale Zine Club, și-au propus să facă o cercetare despre folosirea internetului și a rețelelor de socializare, în colaborările de la distanță, și să exploreze modul în care acestea pot fi folosite pentru dezvoltarea unor noi concepte și forme vizuale. Instalația clujencei e compusă dintr-un site și o proiecție video pe tema trecerii de la notația fonetică a limbii prin scris la un limbaj bazat pe imagini în comunicarea pe social media.

Născută în 1989, Oana Clițan a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca la secția Grafică în 2011 și are un master în Design Grafic la Akademie voor Kunst en Vormgeving „St. Joost” din Olanda. În prezent este stabilită la Rotterdam, unde e designer și ilustrator. Recent a prezentat proiectul „Goodbye Expectations”, legat de strategiile de vânzare ale Ikea, într-o expoziție personală la galeria Visual Kontakt, din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu