Închide

Noua stagiune a Operei din Cluj se deschide în septembrie în aer liber; ce spectacol îți pregătește

Cultură by Actual de Cluj - aug. 23, 2017 0 1347

După ce a închis fosta stagiune în aer liber, Opera din Cluj o redeschide pe cea nouă tot afară.

Deschiderea stagiunii 2017-2018, la Opera Națională din Cluj-Napoca, are loc peste două săptămâni – în piața Avram Iancu. Spectacolul include momente din repertoriul noii stagiuni. „Spațiul generos din Piața Avram Iancu oferă tuturor posibilitatea de a se bucura de un eveniment cu acces liber, plin de varietate emoțională, regăsită la nivelul uverturilor, corurilor, ariilor, duetelor și a altor ipostaze de ansamblu, interpretate rând pe rând, de către soliștii, corul și orchestra instituției”, explică organizatorii. „Nu numai auzul este încântat, ci și privirea, la contactul cu bogăția de culori, lumini și minunatele costume, pe fondul cerului de toamnă”.

Programul include uvertura operei wagneriene „Der fliegende Holländer” (,,Olandezul zburător”), bucăți din spectacolul Zorba ori celebrul Va, pensiero (,,Corul sclavilor”) din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, dar și altele – spectatorul e condus în Anglia secolului XVII, imediat după îmbolnăvirea Elvirei din opera I puritani și în fermecătoarea Sevilla, unde Rosina își cântă celebra cavatină Una voce poco fa din „Bărbierul din Sevilla”, Sankt Petersburg pentru aria Contelui Gremin din opera Evgheni Oneghin a lui Piotr Ilici Ceaikovski, Parisul din La Belle Époque, la petrecerea pontevedrină organizată la vila Hannei Glawari, unde răsună celebrul Vilja lied, dar și timpuri de legendă ale tărâmului chinez, pentru a-i admira pe Ping, Pang și Pong de la curtea prințesei Turandot.

Nu lipsesc arii din celebrele opere verdiene „Rigoletto” și „Don Carlo”, sensibila Arie a scrisorii din opera „Werther” a lui Jules Massenet și nici Valsul Musettei din „Boema”. În plus, Aria Lizei din actul al III-lea are rolul de a anticipa sonoritățile operei „Dama de pică” de Piotr Ilici Ceaikovski pe care Opera din Cluj o montează în premieră în următoarea stagiune.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare