Închide

Artist plastic invitat la festival de carte, în Cluj: aduce expoziție în piața Unirii

Cultură by Actual de Cluj - aug. 24, 2017 0 370

Pictorul Dan Crecan vine cu expoziție despre cărți la festival de carte, în Cluj.

În imagine – una dintre lucrările artistului, „Biblioteca”

Pictorul e invitat de onoare la festivalul de carte Transilvania de la Cluj cu expoziția sa „Cărți nescrise” în spațiul de evenimente al festivalului din piața Unirii. Despre pictor și lucrările sale va vorbi poetul clujean Ion Mureșan, care, într-un album omagial dedicat artistului la 60 de ani, scria: „Tablourile sale sunt pline de viață, fierb, mișcă, se agită și îți prind ochii în ochiuri de vârtejuri. Căci, și asta cred eu, e calitatea de căpătâi a pictorului nostru, e un mare colorist. Nu știu rețeta, dar în tablourile sale nu există culori care se ceartă. Culorile din tablourile lui Dan Crecan aduc aminte de bețiile ultimative de la ora închiderii cârciumilor din vremea tinereții: vis și armonie”.

Dan Crecan s-a născut în 25 aprilie 1955 în comuna sălăjeană Bălan; a absolvit Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca în 1974 și Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu” din același oraș în 1980, an din care locuiește în Alba Iulia. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Profesionişti în cadrul UNESCO.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu