Închide

Zeci de tone de piatră pentru stabilizarea malului Someșului, după ce magistrala de apă care alimentează 30 de localități din Cluj s-a rupt

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 25, 2019 0 343

Repararea conductei magistrale de apă potabilă ce alimentează aproape 30 de localități din județul Cluj, între care orașele Gherla și Dej, a implicat folosirea a zeci de tone de piatră pentru stabilizare, arată reprezentanții Administrației Bazinale Someș-Tisa.
Mai exact pentru stabilizarea malului Someșului, erodat de viiturile din ultimele zile care au dezgolit conducta, ceea ce a condus la prăbușirea acesteia sub propria greutate, au fost realizate două diguri de piatră numite epiuri, de către angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor. Cele două epiuri sunt construite transversal, cu un capăt încastrat în mal, pentru dirijarea curenţilor de apă, în scopul protejării sectorului respectiv. „Până în momentul actual, la construirea epiurilor, unul în amonte şi celălalt în aval de conducta avariată, s-au folosit 60 de tone de piatră. Pentru transportul cantităţilor de piatră care mai sunt necesare pentru finalizarea lucrărilor, aproximativ 50 de tone, au fost relocate autobasculante din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureș”, arată ABAST.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare