Închide

Au reparat aducțiunea de apă ruptă ieri de Someș, care a lăsat aproape 30 de localități fără apă potabilă. „Există în continuare riscul ca Someșul să rupă malul și aducțiunea în alt loc”

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 25, 2019 0 358

Lucrările la conducta avariată de alimentare cu apă potabilă a zeci de localități din județul Cluj au fost finalizate în urmă cu o jumătate de oră, deși Compania de Apă estima, ieri, că acestea vor dura până luni.
Alimentarea cu apă potabilă a acestor aproape 30 de localități, între care Gherla și Dej, e estimată să se reia peste alte câteva ore, ba chiar spre seară cum e cazul Dejului.

„Avaria remediată după aproape 24 de ore de lucru continuu”, au arătat reprezentanții Companiei de Apă „Someș” în urmă cu o jumătate de oră. „În circa o oră sperăm să putem începe manevrele de reluare a furnizării apei, dar utilizatorii de la capăt de rețea, Dej și localitățile arondate, estimăm că vor începe să primească apă doar spre seară, după umplerea sistemului și rezervoarelor. Există în continuare riscul ca Someșul să rupă malul și aducțiunea în alt loc. Pentru a preveni pe viitor așa ceva, în viitorul foarte apropiat vom încerca să deviem circa o sută de metri din aducțiune de lângă mal”.

Lista localităților afectate de avaria de ieri de la conducta de apă potabilă ce alimentează zona Dejului ajunge la aproape 30, e vorba mai exact de localitățile Gherla, Dej, Iclod, Iclozel, Livada, Orman, sate Bunești, Cuzdrioara, Mănășturel, Urișor , Cașei, Rugășești, Chiuiești, Coplean, Câțcău, Nima, Sălicea, Muncel, Cetan, Vad, Valea Groșilor, Bogata de Jos, Bogata de Sus, Curtuiușu Dejului, Calna, Dobrocina și Fodora din comunele Fizeșu Gherlii, Țaga, Geaca și Cătina.

Amintim, ieri după-masă în zona localității Iclozel, apele crescute ale Someșului Mic, care au erodat malul stâng al râului, au provocat o avarie pe o lungime de 12 metri la conducta magistralei de apă care alimentează municipiile Gherla și Dej, dar și comunele adiacente. „Echipaje Companiei de Apă Someș intervin în regim de urgență pentru înlocuirea conductei cu diametrul de 600mm, iar între, timp în municipiile Gherla și Dej va fi transportată apă potabilă de către ISU Cluj și CAS până la rezolvarea avariei”, transmite Instituția Prefectului Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu