Închide

VIDEO Incendiu de amploare la groapa de gunoi a Clujului, pompierii duc 5 autospeciale. „Flăcările sunt favorizate de vântul puternic”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 04, 2017 0 721

Arde din nou groapa de gunoi a Clujului – incendiu de proporții la Pata Rât, în această seară.

Gunoaiele Clujului ard într-un incendiu de amploare la rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, unde se depozitează provizoriu în ultimele luni gunoaiele din oraș, administrată de Regia e Administrare a Domeniului Public. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii, cu nu mai puțin de cinci autospeciale de stingere a incendiilor, având în vedere experiența anterioară – gunoaiele au mai luat foc în ultimele luni și s-a vehiculat că incendiile ar fi fost pornite intenționat, pentru a reduce cantitatea depozitată. De altfel una dintre cauzele crizei levigatului – lichidul ce spală rampa de gunoi din zonă și a ajuns acum la dimensiunile unui lac la baza acesteia – e apa folosită de pompieri pentru stingerea incendiilor anterioare.

Clujul se află de ani de zile într-o criză a deșeurilor, subliniată și de ministra mediului săptămâna trecută – toate cele șase gropi de gunoi din județ trebuiau închise demult iar acum multe primării trimit gunoaiele în afara județului, de exemplu, cum e cazul în sudul județului, la Odorheiul Secuiesc.

Pompierii se așteaptă ca lichidarea incendiului să dureze: „flăcările sunt favorizate de vântul puternic”, spun ei.

UPDATE La fața locului intervin în aceste momente – în jurul orei 23 – 32 de militari cu opt autospeciale și alte utilaje de stingere a incendiilor, plus o autocisternă și două utilaje ale RADP.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu