Închide

VIDEO DEMONSTRATIV: cum putem tripla spațiile de joacă din oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 20, 2016 0 327

Societatea civilă s-a destins duminică în curtea gimnaziului Liviu Rebreanu din Mănăștur și au demonstrat că respectivul spațiu poate fi utilizat excelent pentru joacă, relaxare, sociealizare și sport. Inițiativa face parte din campania promovată de asociațiile civice din Cluj prin care vor să convingă primăria și Inspectoratul Școlar să deschisă toate curțile școlilor pentru activități recreative, când nu sunt ore de curs, mai ales că în Cluj-Napoca există și o lege locală în acest sens, care însă nu se respectă.

DETALII AICI:

Soluție radicală de la primărie pentru lacătele de pe curțile școlilor

și AICI:

Școala se deschide, dar se închide: curțile rămân sub lacăt la Cluj la 7 ani de la hotărâre de Consiliu Local care le deschide

La finalul acțiunii de duminică, la care au luat parte peste 20 de civici clujeni și copiii lor, a rezultat și un video care nu face altceva decât să demonstreze că utilizarea acestor spații, curți ale școlilor, e o alternativă care suplinește puținele parcuri și locuri de joacă care există în cartierele Clujului. „Nu e îndeajuns să se aplice legea și să fie lăsați doar elevi în curțile școlilor, ar trebui lăsați și rezidenții că nu au spații să socializeze și să facă mișcare. Un calcul pe care l-am făcut noi împreună cu Inspectoratul Școlar Județean arată că deschiderea curților școlilor ar tripla cantitatea de locuri de joacă din oraș”, a spus Adrian Dohotaru de la Societate Organizată Sustenabil, unul dintre ONG-urile care au semnat în urmă cu o săptămână scrisoarea deschisă prin care s-a cerut primăriei deschiderea curților școlilor și respectarea legilor locale.


(Video de Radu Gaciu și Adi Dohotaru)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.