Închide

Schimbări pe lista candidaților PNL Cluj, pentru alegerile parlamentare

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 20, 2016 1 1359

Decizia liderilor PNL de la nivel central, de a-l transfera pe Sorin Moldovan pe lista de candidați a organizației clujene, implică o serie de modificări care provoacă nemulțumiri în sânul taberei liberale conduse de Marius Nicoară. Concret, liberalii lui Nicoară pierd un loc eligibil în favoarea lui Sorin Moldovan, iar potrivit informațiilor Actualdecluj.ro, vizat ar fi locul care îi fusese alocat inițial actualului vicepreședinte al Consiliului Județean, Marius Mânzat. Trebuie precizat că Sorin Moldovan provine din tabăra vechiului PDL, de pe filierea co-președintelui Vasile Blaga, și este parte din organizația centrală a PNL. Prin urmare, deși Nicoară a negociat într-o primă fază pentru trei locuri eligibile la Camera Deputaților și pentru un loc eligibil la Senat, e nevoit să accepte acum decizia impusă de conducerea centrală a partidului. Iar decizia finală a conducerii centrale a PNL spune că oamenii lui Boc-Tișe-Buda vor lua două locuri de deputați și unul de senator, iar tabăra Nicoară va primi tot două mandate de deputați și un mandat de senator. Al cincilea mandat de deputat îi va reveni lui Sorin Moldovan.  PNL Cluj mizează că va obține, în total, cinci mandate de deputați și două de senatori.

Vineri se întrunește Colegiul Director al PNL Cluj, urmând să fie stabilite locurile pentru fiecare candidat în parte. 

Liberalii din tabăra Boc-Tișe-Buda par să fi ajuns la o înțelegere în privința candidaților, chiar dacă, spun aceleași surse, două nume sunt încă incerte. Pentru pozițiile de senatori sunt vizați Marius Nicoară și consilierlul județean Călin Tuluc, avocat de profesie (un apropiat al președintelui Consiliului Județean Alin Tișe). Pentru cele patru mandate de deputați, din partea taberei Nicoară în cărți rămân actualul deputat Adrian Oros și secretarul organizației liberale Mircea Abrudean (specialist în accesarea de fonduri europene). Din tabăra Boc-Tișe, pentru mandatele de deputați sunt luați în calcul Florin Stamatian, medic ginecolog de profesie (consilier local, fost prefect) și Tudor Ștefănie (fostul primar al municipiului Turda). Surse din vechiul PD spun că Ștefănie nu e tocmai dorit de conducerea centrală a partidului și că până vineri este posibil ca locul său să fie luat de Rareș Niculescu, fostul europarlamentar, strategul de campanii al lui Emil Boc. Niculescu ar fi agreat și de Vasile Blaga – mai spun aceleași surse.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare