Închide

VIDEO Cum l-a inspirat un club din Cluj pe Puya să scoată o nouă piesă. Mesaje pentru „familia tradițioanlă” și titlu jenant, incorect gramatical

ActualitateMuzicaTop News by Catalin Suciu - ian. 07, 2018 4 4190

După ce trupa La Familia a fost interzisă în Cluj de clubul /Form Space, unde ar fi trebuit să susțină un concert, Puya a scos o piesă nouă cu trimitere directă la clubul clujean.

Reamintim, La Familia a promovat conceptul de „Familia tradițională”  la mijlocul lunii noiembrie 2017,  iar în Cluj urma să concerteze pe 7 decembrie. Organizatorii au intervenit imediat și au reziliat unilateral contractul. “Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor ce susțin intoleranța, rasiste sau xenofobe și nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Noi credem în muzică și în căsătorii fericite. Straight sau gay. Acesta este motivul pentru care care am decis să anulăm concertul La Familia”, au anunțat reprezentanții clubului clujean.

La nici două luni de la evenimentul care a făcut înonjurul țării, Puya a lansat o piesă cu trimitere directă la Cluj și la reacțiile stârnite în social media.

Numai că piesa e intitulată „Political Correct”, alăturare nefirească în limba engleză. Piesa în care se vorbește despre „familia normală dintre un bărbat și o femeie”, s-ar fi cuvenit, eventual, să se intituleze  Politically Correct sau Political Correctness.

Revenind la piesă, o postăm mai jos. Fără să fim specialiști în muzică sau versuri de acest gen, vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile.

CITIȚI ȘI:

Un club clujean anulează concert La Familia după ce Sișu și Puya anunță că susțin familia tradițională

Sișu din LA FAMILIA, interviu pentru Actualdecluj.ro. “Cei care se se laudă că sunt toleranți sunt, de fapt, cei mai intoleranți. N-am nimic cu gay-i, nu merg să le dau în cap pe stradă dacă-i văd”

4 comentarii

  1. Sa evoluezi Puya, asta sa faci. Lucrurile, societatea e in continua schimbare. Sa evoluezi. Cu sau fara tine lucrurile merg intr-o anumita directie, tu ramai acolo, in acel colt, cu mentalitatea impotriva unor oameni care nu ti-au gresit cu nimic.

  2. Piesa e excelenta,mesajul e mai presus de asa-numita ”gafa gramaticala”,este doar o adaptare din necesitati de rima si ritm,ceea ce nu e o noutate.Uite un raspuns elegant la mitocania si intoleranta
    acestui club din Cluj.

  3. Ce sa faci. Nu canti acolo si gata. Si ei au dreptul sa nu se asocieze cu gandirea ta. Asta poate sa le strice businessul. Te asociezi cu cluburile si peers ai tai si gata. Daca ai o parere nepopulara nu poti sa te astepti sa ai aceiasi imagine pe care o aveai inainte sa o promovezi. Intrun fel e si asta o integritate sa nu iti schimbi valorile pt popularitate, gresite sau nu. Dar nu te astepta sa vi se dea dreptate nici unuia.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
Tags