Închide

VIDEO Nou protest la Cluj pentru susținerea Justiției. „Hoții la închisoare, nu la guvernare!”

ActualitateSocialTop News by Catalin Suciu - ian. 07, 2018 0 2228

Protestul se stinge, oamenii încep să plece spre case cu promisiunea că vor continua să manifesteze împotriva abuzurilor care vizează sistemul judiciar. În perioada următoare sunt anunțate proteste în toată România.

Ora 19:50 –  Manifestanții au ajuns din nou pe Eroilor. Se scandează „Justiție, nu corupție.”

Ora 19:30 – „Justiție, nu corupție!”, se strigă în centrul Clujului.

Ora 19:20 – Se merge în coloană pe Bulevardul 21 decembrie și se așterne momentan liniștea. Lumea pare plictisită. Câțiva protestatari îi aduc aminte lui Tăriceanu că există un animal cu al cărui nume rimează și al său. Se strigă tot mai rar.

Ora 19:00 – Se scandează împotriva PSD-ului. Sunt câteva sute de oameni. „Parlament penal, marș la tribunal” și „Nu scăpați! Nu scăpați”, sunt două dintre scandări.

Un nou protest se desfășoară în Cluj-Napoca pentru susținerea justiției. Manifestarea a început de la ora 18:00 de la Monumentul Memorandiștilor.

Monumentul Memorandiştilor. Iniţiatorii demersului – grupările DeclicCorupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj – prezintă principalele revendicări: retragerea proiectului de modificare a legilor Justiției, dar şi a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală. Se mai cere  demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice, dar şi a artizanilor controversatelor proiecte de lege. De asemenea, clujenii se mobilizează şi pentru un protest în Capitală, în 20 ianuarie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.