Închide

Viarom Construct și Electrogrup au câștigat contractul de aproape 100 de milione de euro pentru primul tronson al Centurii Metropolitane

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2023 0 1366

Primăria a anunțat câștigătorii licitației tronsonului 1 pentru Centura Metropolitană: compania Viarom Construct SRL în asociere cu SC Electrogrup SA.

Primarul Emil Boc a anunțat că a fost ales câștigătorul licitației tronsonului 1 pentru Centura Metropolitană: SC Viarom Construct SRL în asociere cu SC Electrogrup SA. Valoarea de licitație e de 102 mil lei, din care valoarea adjudecată: 94 mil lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare.

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație acest tronson estimat la peste 20,7 milioane de euro, în cadrul unui contract de proiectare și execuție încă din ianuarie.

O bandă suplimentară pe sens destinată mijloacelor de transport în comun și vehiculelor speciale de intervenție se va crea pe DN1/E60, între Cluj-Napoca (nodul N) și Florești (amplasamentul pe care se va construi Spitalul de Urgență), pe o distanță de peste 2 kilometri, în cadrul primei etapa a proiectului Centurii Metropolitane. Având în vedere că șantierul se va instala pe cel mai aglomerat drum din România, după cum arătau oficialii Clujul, mai aglomerat ca șoseua București-Otopeni, derularea acestuia se va realiza în așa fel încât fluxul de trafic dinspre și înspre Florești să nu fie perturbat și să se deruleze așa cum se întâmplă și în prezent, arată specialiștii.

Ce se întâmplă cu restul centurii?

În iune, Primăria a cerut reluarea procedurii de licitație pentru contractul de proiectare și execuție al Centurii Metropolitane Cluj, după ce a fost nevoită să anuleze celelalte două licitații lansate pentru acest proiect deoarece nu s-a depus nicio ofertă. Potrivit primarul Emil Boc, prețul contractului a fost actualizat (de la peste 998 milioane euro la peste 1,1 miliarde) și se va organiza o singură licitație.  Niciuna dintre cele 17 firme s-au înscris pentru participare la licitația pentru tronsonul 2 și niciuna dintre cele 12 firme înscrise la procedura pentru tronsonul 3 al Centurii Metropolitane nu și-au asumat un punct de vedere oficial și au evitat să explice de ce nu au depus oferte, deși au fost chestionate de Actualdecluj.ro. USR au fost cei care au atras atenția public că prețul de contract este cel care a dus la anularea licitațiilor pentru centură.

Citește și:

O singură licitație pentru Centura Metropolitană/Primăria a actualizat prețul lucrărilor și relansează procedura/Contractul e acum estimat la peste 1,1 miliarde de euro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu