Închide

Vești proaste pentru trafic: încep lucrările la podul Traian

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 08, 2016 0 988

Un nou șantier se va deschide vara aceasta în centrul Clujului. Din 1 iulie încept lucrările la podul Traian care va fi reconstruit de la 0. Primăria a anunțat că respectivul șantier nu a început mai repede, deși constructorul a fost contractat încă de anul trecut, pentru a nu încurca traficul din oraș, având în vedere că șantierul din Piața Gării nu a fost finalizat.

Potrivit primarului Emil Boc, la finalul acestei luni, iunie, se vor termina lucrările din Piața Gării, după care va demara și șantierul de reconstruire a podului Traian. „Din 1 iulie vom da ordinul de începere a lucrărilor. Traficul auto va fi închis și va fi redirecționat prin zonele linitrofe. În zona podului va funcționa doar o pasarelă pietonală. Podul se va demola și se va construi de la 0. Aglomerație va fi în zonă doar că sperăm să nu fie insuportabilă. 8-10 luni zona va fi blocată, dar până la urmă o dată la 70 de ani se construirește un pod și trebuie să ne conformăm”, a subliniat primarul.

PSD Cluj l-a criticat pe primar în campania electorală, având în vedere că de trei ani de când s-a surpat podul Traian, nu a reușit să porească șantierul pentru refacerea lui:“Romanii făceau podul, acum 2000 de ani, în 2 luni de zile”, sublinia președintele organizației PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Administrația locală a atribuit anul trecut contractul pentru amenajarea unui nou pod către firma Diferit, situată pe locul doi ca preț la licitație, după ce ofertantul inițial declarat câștigător (Doralex-Hid Epito) a fost descalificat de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor pentru că avea o ofertă care nu respecta caietul de sarcini. Pentru reconstrucția podului Traian, administrația locală va plăti către Diferit, conform contractului, peste 6,5 milioane lei.

Lucrările n-au început având în vedere că anul trecut s-a lucrat masiv în centrul orașului la refacerea străzilor pentru care primăria a contractat fonduri europene iar unele dintre șantiere n-au fost terminate la timp.

Aici detalii despre proiectul noului pod Traian:

Se pregătește demolarea podului Traian. Când începe șantierul noului obiectiv

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare