Închide

Vaci surprinse în trafic pe cea mai smart stradă din Florești/ Internauții au făcut glume pe rețelele de socializare/ „Suntem sat cu 70.000 de locuitori, deci e normal…curge lapte și urmează mierea”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 16, 2024 0 193

Comuna Florești, cea mai mare din România cu peste 70.000 de locuitori, este motiv de ironii în mediul online unde, frecvent, locuitorii postează imagini cu animale lăsate libere printre blocurile de locuințe. Aceste imagini înfățișează cai, dar și porci sau văcuțe care pasc sau mănâncă din tomberoanele locuitorilor de la blocuri. Dacă anul trecut, caii erau cap de afiș, acum oamenii din Florești au arătat că, pe strada Eroilor, cea mai smart din localitate, modernizat recent cu piste de biciclete ca în Cluj-Napoca, circulă libere vacile din comună.

Văcuțele surprinse pe arteră au fost prilej de glume în mediul online. Comentariile sunt savuroase.  „Fetele cochetele”, cu sau fără ITP,  devin parte integrantă a zbuciumatului nostru exod spre și dinspre Cluj-Napoca. Ar fi și păcat să le întrerupi legănarea superbă a ugerelor pline de lapte. Să sperăm că nu se va găsi un bou care să vină cu ideea de a le monta numere de înmatriculare”, este unul dintre comentarii.

„Eu : Era să mă lovească o “vacă” 😂
Poliția : Ce număr avea?”, scrie un alt internaut.
„Azi la un moment dat la Panemar am văzut o mașină care ‘Împingea ‘văcuțele să meargă mai repede, nici măcar atâta răbdare nu mai avem să plece vaca din drumul nostru ca trebuie să le lovim pentru că noi ne grabim cine știe unde …”, a fost o altă remarca din mediul online.
„…cu părere de rău ! …știți că în zonă e trafic intens… circulați cu băgare de seamă ! DACĂ era un AVION!”. a fost o altă replică.
„Râdem, glumim, dar ați sunat la poliția locală să ridice sărmanele văzuțe”, a opinat un alt locuitor din Florești.
„Jur să sarmale am citit”, închide demersul civic un alt internaut.
„Acela sunt eu de pe margine:))). Am comandat eu lapte la domiciliu proaspăt. De aceea au venit vacutele!”, scrie un alt floreștean.
„Când se asfaltează un kilometru se pune o vaca pe el să ne menținem statutul”, arată un alt riveran.
„Cu ce te deranjează? Ești la ele acasă”, completează un alt internaut.
„Nici n-a început bine campania și deja laptele se intrevede la orizont, mâine urmează albinele cu mierea lor dulceee”, scrie un alt floreștean.
„Au fost să alimenteze automatul de lapte de pe Cetății. Eu i-am zis junioarei că atunci când mergem acolo după lapte….mulgem vaca”, opinează un alt locuitor din Florești.
Un regulament privind animalele lăsate nesupravegheate pe spațiul public a fost adoptat în 30 iulie 2021 de consilierii locali din Florești. Potrivit documentului, animalele lăsate libere pe domeniul public sau pe spațiile dintre blocurile de locuințe din comună vor fi confiscate automat de polițiștii locali. În plus, au fost stabilite și sancțiuni între 500 și 1000 lei pentru proprietari.
Deocamdată Primăria Florești nu a comunicat dacă vacile au fost identificate sau dacă s-au aplicat proprietarilor sancțiuni.
În anii trecuți, s-au mai semnalat probleme cu caii lăsați nesupravegheați. Polițiștii locali au confiscat mai multe animale. De asemenea, Primăria a anunțat că și proprietarii animalelor au fost sancționați.
vezi și:
Au o soluție pentru caii care umblă liberi prin Florești, comuna cu blocuri de lângă Cluj-Napoca
Noi avertismente pentru proprietarii de cai din Florești/Primarul: Vremurile în care pe străzile localității umblau cai în derivă au apus
sursă foto: Andrei Checiu/Facebook
(Maria Angela/Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare