Închide

Noi avertismente pentru proprietarii de cai din Florești/Primarul: Vremurile în care pe străzile localității umblau cai în derivă au apus

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 27, 2023 0 117

Politia Locală din Florești alături de reprezentanții RADP Cluj, au ridicat un cal nesupravegheat, care punea în pericol circulația pe străzile din Florești.
„Proprietarul a fost obligat să achite o amendă de 2. 540 lei pentru a reintra în posesia calului. Le aduc la cunoștință încă o dată proprietarilor de animale, în special de cai, să nu îi lase nesupravegheați pe străzile publice. Administratia din Florești are toleranță 0 la astfel de situații”, a atras atenția primarul Bogdan Pivariu.
Acțiunea vine după ce locuitorii au postat în mediul online mai multe imagini în care un cal se plimba liber printre blocurile din comună.

Localitatea Florești a fost motiv de ironii în mediul online unde, frecvent, locuitorii au postat imagini cu animale lăsate libere printre blocurile de locuințe. Aceste imagini înfîțișau cai, dar și porci sau văcuțe, chiar și capre care pasc sau mănâncă din tomberoanele locuitorilor de la blocuri.

Bombardată cu sesizări și arătată cu degetul, noua administrație din comună a făcut în 2021 un regulament pentru animalele lăsate pe domeniul public/privat din comună, nesupravegheate. Potrivit regulamentului, s-au instituit sancțiuni foarte mari pentru proprietari. De asemenea, animalele pot fi confiscate de poliția locală a comunei iar dacă în 5 zile nu sunt revendicate prin achitarea amenzii, sunt scoase la licitație, potrivit regulamentului.

vezi și: Au o soluție pentru caii care umblă liberi prin Florești, comuna cu blocuri de lângă Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu