Închide

USR a formulat plângere împotriva lui Alin Tișe la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării: Solicităm amendarea cu 100.000 lei

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - iul. 25, 2022 0 386

Reprezentanții USR Cluj se țin de cuvânt și transmit că au formulat plângere împotriva președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Tișe continuă să organizeze ședințele forului județean doar în format online, ignorând prevederile din Codul Administrativ, care impun caracterul public al ședințelor administrative. Mai mult pe acest subiect AICI.

În același timp, Tișe îi persiflează permanent pe aleșii opoziției, respingându-le pe bandă rulantă cerințele pertinente. De cele mai multe ori el insistă să-i atace pe membrii opoziției jignindu-i, așa cum s-a întâmplat în cazul consilierului USR Ionuț Florea, pe care Tișe l-a numit autist.

Reprezentanții USR arată că au depus plângerea împotriva lui Tișe la CNCD, dată fiind conotația „profund negativă” în utilizarea termenului „autist”.

„Am anunțat că vom urma pașii necesari pentru sancționarea acestui derapaj așa că am formulat plângere la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării față de Președintele Consiliului Județean Cluj, dl. Alin Tișe, pentru utilizarea apelativului de „autiști” la adresa consilierilor județeni. Solicităm amendarea cu amendă orientată spre maximul special, adică 100.000 lei și publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării”, se arată în comunicatul transmis de USR Cluj.

De asemenea, reprezentanții USR atrag atenția că Tișe nu e la prima abatere în privința derapajelor verbale.

„Există anumite limite peste care nicio persoană, indiferent de funcția pe care o ocupă vremelnic nu ar trebui să treacă, iar dacă trece, trebuie să existe consecințe. Discriminarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist prin adresarea altor persoane, cu titlu de jignire, cu referire la acest diagnostic, este un episod regretabil în administrația locală clujeană, condusă de PNL”, se mai precizează în comunicatul USR Cluj.

În ședința Consiliului Județean din 14 iunie, Tișe s-a adresat consilierului județean USR Ionuț Florea astfel: „Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist și cântă după ureche, dar văd că și dumneavoastră cântați după ureche”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu