Închide

Universităţile din Cluj semnează protocol cu provincia chineză Shandong. Ce câştigă studenţii

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - iun. 17, 2014 0 342

O delegaţie chineză condusă de ministrul Educaţiei din ţară vine la Cluj astăzi, unde se întâlneşte cu reprezentanţii universităţilor clujene.

O delegație din provincia Shandong, condusă de ministrul Educației, doamna Zuo Min, se va întâlni azi cu prefectul Gheorghe Vuşcan în cadrul unei vizite oficiale desfășurată în Cluj, dar şi cu reprezentanții universităților de stat din Cluj-Napoca, prilej cu care va fi semnat un Memorandum de colaborare care va reprezenta cadrul general în care se vor desfășura viitoarele activități de cooperare și schimburi internaționale în domeniul învățământului universitar între universitățile din Shandong și cele din Cluj-Napoca.

Un punct important în cadrul Memorandumului care ar urma să fie semnat azi este acordarea părții române a unui număr de burse pentru studenții universităților clujene care doresc să studieze limba chineză la universitățile din Shandong. În cadrul discuțiilor va fi analizată posibilitatea efectuării unor schimburi de profesori la nivel de școli vocaționale și stabilirea de relații de cooperare directă între instituțiile de învățământ din provincia Shandong și cele din Cluj-Napoca.

Este pentru a doua oară când o delegație din provincia chineză Shandong vizitează Clujul, după cea din iulie 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu