Închide

Un nou parc industrial la Cluj. Tetarom 5 se va realiza în Luna pe cheltuiala Consiliului Județean

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 28, 2018 0 3226

115 hectare – teren liber de sarcini – intră în administrarea societății Tetarom, care ar urma să dezvolte un nou parc industrial, al cincilea – anunță reprezentanții administrației județene, care au inițiat un nou proiect de hotărâre în sensul acesta. Terenul este parte din domeniul public al comunei Luna, urmând ca admistrația locală să semneze un parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, în vederea realizării parcului industrial. Reamintim că administrația județeană este acționarul majoritar al companiei Tetarom, care administrează actualele parcuri industiale realizate din fonduri publice: două în Cluj Napoca, unul în Jucu și cel de-al patrulea (aflat în construcție) în comuna Feleacu.

În contractul de asociere cu comuna Luna, ce va fi supus aprobării în ședința Consiliului Județean de luni, se specifică faptul că infrastructura parcului industrial se va realiza din bugetul administrației județene. Sunt menționate, de asemenea, condițiile de transefer a celor 115 hectare de teren care vor ajunge în administrarea companiei Tetarom. Reamintim că administrația județeană a mai încheiat o asociere cu comuna Luna și cu Câmpia Turzii, în anul 2012, tot în vederea realizării unui parc industrial. Proiectul nu s-a mai concretizat însă pentru că nu au fost identificate resurse financiare necesare pentru construcție.

De această dată, protocolul de asociere prevede realizarea „în vederea constituirii și funcționării unui parc industrial cu denumirea generică de Parcul Industrial TETAROM , pe terenul în suprafață de 115 ha identificat. Se urmărește: a) stimularea investițiilor directe, autohtone şi străine, în industrie, servicii, cercetare științifică şi dezvoltare tehnologică şi inovare; b) dezvoltarea regională; c) dezvoltarea întreprinderilor mari, mijlocii şi mici; d) crearea de noi locuri de muncă.

Compania Tetarom se obligă să asigure managementul noului parc și să depună documentația necesară pentru acordarea titlului de parc industrial. În calitate de acționar al Tetarom, Consiliul Județean se angajează prin acest contract de asociere să realizeze infrastructura parcului industrial, pe care o va transfera ulterior în proprietatea Societății Tetarom.

Câmpia Turzii, primul investitor în parcul de la Luna. Va asigura și o legătură de transport cu noul parc industrial

Un alt partener în cadrul acestui proiect este municipiul Câmpia Turzii. Primăria s-a angajat că va întreprinde demersuri pentru înființarea unei linii de transport public de persoane, dedicate parcului industrial, care să facă legătura între acesta și Municipiul Câmpia Turzii. De asemenea, un alt angajament al Primăriei Câmpia Turzii este acela de a sprijini demararea activității în parcul industrial prin realizarea unei investiții de tip „spin-off”, direct sau indirect printr-o societate cu capital majoritar al Municipiul Câmpia Turzii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.