Închide

Un jurnalist clujean și alte două persoane, bătuți în timp ce filmau în pădure despre tăierile ilegale de lemn: ”Vă omor”

Uncategorized by Actual de Cluj - sept. 17, 2021 0 111

Un jurnalist care filma un documentar despre tăierile ilegale de lemn din Suceava a fost bătut, alături de un coleg și un activist de mediu, de un grup de 20 de indivizi, care i-au atacat cu bâte și topoare. Cei trei au ajuns la spital, iar aparatura le-a fost distrusă. Potrivit Greenpeace România, câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la poliție.

Jurnalistul Mihai Dragolea a relatat pentru Digi24 că au fost atacați în timp ce filmau în pădure, spunând că printre cei 20 se aflau proprietarul pădurii și inginerul silvic.

„Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”.

Jurnalistul a mai spus că cei care i-au atacat i-au amenințat direct: „Vă omor”.

Dragolea e doctorand în cinematografie și media la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde e și licențiat în artele filmului, din 2012. Între 2011 și 2012 a fost operator de imagine la Alpha TV Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare