Închide

Condamnat la închisoare cu suspendare după ce și-a bătut mama și a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa, de două ori

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2022 0 135

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce și-a bătut mama și ulterior a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa, de două ori.

Inculpatul a fost trimis în judecată în 2020 pentru infracțiunea de violență în familie și încălcarea ordinului de protecţie în formă continuată. În rechizitoriu s-a arătat că acesta, în 21 iulie 2020, seara în jurul orei 22, în timp ce se afla în locuinţa sa, a lovit-o cu pumnul în zona capului pe mama sa. Ulterior, în 25 și 27 iulie, s-a deplasat în locuința în care se afla mama sa încălcând astfel obligaţia de a păstra o distanţă minimă de 50 de metri faţă de aceasta, dispusă printr-un ordin de protecție emis între timp.

În 21 iulie 2020 persoana vătămată, mama inculpatului, se afla acasă, când a purtat discuţii contradictorii cu concubina fiului său, motiv pentru care aceasta din urmă a plecat împreună cu fiul ei la locuinţa părinţilor săi din cartierul de rromi. În jurul orei 20, când inculpatul s-a întors la domiciliu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi aflând despre cele întâmplate, i-a cerut mamei sale socoteală şi în acest context a lovit-o pe mama sa cu pumnul în zona capului. Speriată, aceasta a fugit la locuinţa nepoatei sale,  care a constatat starea acesteia şi umflătura din zona capului, motiv pentru care a sunat la 112.

Judecătoria a emis ordin de protecţie pe o perioadă de șase luni, fiind dispusă evacuarea inculpatului din locuinţa familială şi obligarea acestuia la păstrarea unei distanţe de minim 50 de metri faţă de mama sa, ordin care a fost adusă la cunoştinţa inculpatului în aceeaşi zi. Dar în 25 iulie, în jurul orei 16, încălcând ordinul de protecţie, inculpatul s-a deplasat la domiciliu şi a mers în camera lui, unde s-a pus la somn. Văzând acestea, persoana vătămată a părăsit locuinţa şi s-a deplasat din nou la locuinţa nepoatei sale, iar în jurul orei 19 a sunat la 112. Organele de poliţie s-au prezentat la faţa locului unde au constatat că inculpatul se află în imobil.

Două zile mai târziu, în jurul orei 19, încălcând din nou ordinul de protecţie, inculpatul s-a deplasat la domiciliu şi a rugat-o pe mama sa să-l lase să se odihnească, lucru cu care aceasta a fost de acord şi a plecat în sat. În jurul orei 21:30, când s-a întors, persoana vătămată a constatat că inculpatul nu plecase, motiv pentru care s-a deplasat la nepoata sa şi a sunat la 112. Organele de poliţie s-au prezentat la faţa locului unde au constatat că inculpatul se află în imobil. În faţa instanţei inculpatul a relatat că s-a apropiat de mama sa în doră rânduri, dar apreciază că modul de acţiune al său era corect, deşi nu legal întrucât de fiecare dată şi-a cerut voie.

Acesta a fost condamnat la două luni de închisoare pentru încălcarea ordinului de protecţie în formă continuată și 2.000 lei amendă penală, adică 200 de zile amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani, care începe să curgă de la data rămânerii definitive a deciziei.

Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Turda în 22 septembrie și nu e definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare