Închide

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, cu un picior în groapă, plătește 13.000 euro unei firme ca să-i facă inventarul activelor

EconomieTop News by Actual de Cluj - aug. 29, 2018 0 691

Ultima fabrică deținută de stat din Cluj, producătorul de pantofi Clujana, cu un picior în groapă din cauza datoriilor imense acumulate în ultimii ani, vrea să facă inventarul activelor pe care le deține și plătește 10.000 euro pentru aceasta.

Decizia a fost luată de fapt de comitetul creditorilor, într-o ședință în urmă cu cinci zile, în care aceștia au dispus în unanimitate să desemneze un evaluator care să inventarieze activele fabricii, e vorba de Neoconsult Valuation SRL, pe care-l plătește cu 59.500 de lei, adică aproape 13.000 euro. Comitetul creditorilor e format din Banca TRansilvania, Direcția Finanțelor Publice Cluj și Radiasima Prod SRL.

Amintim, Clujana SA a intrat în insolvență la începutul acestui an, la cererea conducerii fabricii, ca urmare a unei decizii luate de instanța Tribunalului Comercial, care stopează astfel intențiile Fiscului de a scoate la licitație mare parte dintre clădirile fabricii pentru acoperirea datoriilor la stat.

Fabrica de pantofi Clujana SA aparține Statului și în 2018: acționar principal e Consiliul Județean Cluj, cu 93,4% din acțiuni. Bilanțul după prima jumătate a anului trecut, cel mai recent – pierderi de peste 3,3 milioane de lei, de trei ori mai multe decât în primul semestru al anului 2016, în condițiile în care veniturile au scăzut doar ușor, de la 5 milioane la 4,9 milioane. Cheltuielile, în schimb, au crescut substanțial, de la 6,3 milioane la 8,3. Astfel, datoriile Clujana ajung acum la 14 milioane de lei, dintre care cele mai multe – aproape 5 milioane – sunt la bugetul de stat. Faimoasa fabrică de pantofi ce angaja mii de persoane în vremurile sale de glorie are acum puțin peste 300 de angajați și face acum 90% din producție în regim lohn.

Citește și:

Ultima fabrică deținută de stat din Cluj vrea insolvența, ca să nu dea faliment, contestă decizia ANAF care-i vinde terenurile și clădirile

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu