Închide

Tururi ghidate la prima operă română din țară, chiar în ziua când instituția împlinește o sută de ani

Cultură by Actual de Cluj - sept. 13, 2019 0 174

Tururi ghidate la prima operă română din țară, chiar în ziua când instituția împlinește o sută de ani de la înființare.

Vorbim despre Opera Națională din Cluj-Napoca, ce își deschide porțile miercuri 18 septembrie, în ziua în care împlinește un secol de funcționare românească. ”La 100 de ani de la înființare, Opera Națională Română din Cluj-Napoca își deschide larg ușile pentru toți cei fascinați de povestea din culisele spectacolelor, invitându-i să descopere labirinturile impozantei clădiri care păstrează taine centenare și aduce bucurie la fiecare dezvăluire a scenei”, transmit reprezentanții instituției. Tururile ghidate prin Operă vor avea lor între orele 15 și 20, din oră în oră, cu intrare liberă pe baza înscrierii prealabile (aici).

Tururile ghidate sunt completate de o expoziție montată pe semipietonala Eroilor, deschisă joi 19 septembrie, cu fotografii reprezentative din spectacole legendare și personalități marcante ale istoriei instituției clujene de cultură.

Citește și:

Cum a ajuns Clujul un oraș al muzicii clasice: „e ca puține altele pe continent”. La fix 99 de ani de la reprezentația de deschidere, despre cum Opera din Cluj a riscat desființarea. „Nu se știe ce se alegea de importantul așezământ de artă”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare