Închide

27.000 de participanți la festivalul internațional de teatru de păpuși din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - sept. 17, 2019 0 80

Festivalul stradal de teatru de păpuși din Cluj a avut la a treia sa ediție, din acest weekend, 27.000 de spectatori, au estimat organizatorii, de la Teatrul de Păpuși Puck Cluj-Napoca.

Festivalul Wonderpuck a durat trei zile în centrul Clujului și în curtea castelului din Bonțida. Copii, părinți, turiști și trecători și-au făcut mii de fotografii cu dragonul violet, cu Puck, țestoasa uriașă sau statuile din materiale reciclabile din Piața Unirii. Cele două piețe unde au fost organizate spectacolele au devenit neîncăpătoare și s-au transformat în decoruri de basm în timpul spectacolului cu foc al Companiei de Teatru de Animație și Evenimente ”Mag” din București și al show-ului Companiei Close-Act din Olanda.

Festivalul organizat în weekend la Cluj a inclus spectacole de teatru, stand-up comedy, show-uri de foc, concerte, acrobații, baloane și magie, dar și, ca noutate, expoziții de artă. În Piața Unirii l-am avut pe Florin Marc, creatorul țestoasei uriașe și a celebrului dragon, în Piața Muzeului Oana Pop a expus fotografii într-un dialog cu Lavinia Anca Pop, creatoarea păpușilor enigmatice plasate în ferestrele din piață, totul sub privirile ochilor supradimensionați creați de artista Elena Ilaș. Totodată măștile artistei Kallo Angela, expuse la Castelului Bánffy de la Bonțida sunt fotomontaje realizate din imagini documentare ale castelului surprinse în ultimii 25 de ani.

Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a avut loc între 13 și 15 septembrie iar la aceasta au participat artiști din Italia, Olanda, Spania, Ungaria, Turcia, Rusia, Republica Moldova, Marea Britanie și România.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare