Închide

40 de spectacole în festival internațional la Cluj, cu artiști din 8 țări

Cultură by Actual de Cluj - sept. 12, 2019 0 132

A treia ediție a Festivalului stradal de teatru de păpuși WonderPuck începe mâine la Cluj și ocupă două piețe centrale din Cluj-Napoca, dar și curtea Castelului Bánffy de la Bonțida, cu nu mai puțin de 40 de spectacole. La festivalul din Cluj vin artiști din Italia, Olanda, Spania, Ungaria, Turcia, Rusia, Republica Moldova și Marea Britanie.

”Încercăm să facem o selecție cât mai bună a tuturor spectacolelor. Cele din România sunt în principal din teatre naționale, spectacole-cap de afiș în orașele din care vin. Ne dorim să dezvoltăm cât mai mult partea de spectacole pentru tineri și adolescenți, pentru care am constatat o carență pe piața de specialitate. Momentele de stand-up comedy din programul festivalului au fost gândite, astfel, special pentru ei”, a declarat Lavinia Filip, șef al biroului de marketing al Teatrului „Puck”. ”Ne-am propus să dezvoltăm mai mult la această ediție zona de teatru stradal. Vom avea mai multe spectacole itinerante pe Bulevardul Eroilor. De asemenea, decorul festivalului a fost conceput în parteneriat cu artiștii locali: în Piața Unirii vor fi expuse lucrări supradimensionate ale artistului Florin Marc, iar în Piața Muzeului vor fi, de asemenea, expoziții de fotografie și sculptură semnate de Oana Popp, Elena Ilaș și Florin Marin. La Bonțida, artista Kalló Angéla va expune o expoziție de măști realizate din fotografii ale castelului”.

Punctul culminant al festivalului e spectacolul uriaș ”Jack și vrejul de fasole”, al Teatrului ”Ion Creangă”, sâmbătă în piața Unirii, la ora 20, urmat de la ora 21.30 de ”Aripi Colorate”, susținut de trupa Close Act Theatre din Olanda, una dintre cele mai importante din Europa.

Festivalul include și ateliere cu activități destinate întregii familii, dar și ateliere adresate actorilor și studenților de la facultățile de profil.

Festivalul se deschide mâine la ora 16, în piața Unirii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare