Închide

Toate grădinițele și școlile din mai multe localități clujene trec în scenariul 2. Unele școli se închid complet pentru următoarele săptămâni

Uncategorized by Actual de Cluj - oct. 06, 2020 0 294

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat primele măsuri după ședința mare de la nivel național în privința stopării răspândirii noului coronavirus.

Două licee din Dej și Gherla au fost închise și vor face cursuri exclusiv online în următoarele două săptămâni. Este vorba despre Liceul Teoretic Petru Maior (Gherla) și de Colegiul Național Andrei Mureșanu (Dej). În ambele unități de învățământ au fost descoperite cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 în mai multe clase.

De asemeneam, toate celelalte unități de învățământ școlar și preșcolar din cele două localăți au trecut la scenariul 2, ceea ce înseamnă că doar o parte din elevi vor fi prezenți la ore, iar restul vor face online.  Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație.

Măsuri similare au fost luate în județul Cluj și în comuna Florești și în orașul Huedin.

Tot ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că activitatea restaurantelor și cafenelelor din Dej și Gherla va fi restricționată, precum și funcționarea casele de jocuri de noroc.  Restaurantele și cafenelele rămân deschise doar pentru prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare, ori a băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se consumă în spațiile respective. În Dej și Gherla astfel de situații vor fi permise doar în aer liber și cu asigurarea unei distanțe de cel puțin doi metri între mese, și participarea a cel mult șase persoane la o masă dacă nu sunt din aceeași familie.

BREAKING Se închid restaurantele și cafenelele din două orașe din Cluj după ce a crescut incidența infecției cu coronavirus

Nici un comentariu

Scrie un comentariu