Închide

BREAKING Se închid restaurantele și cafenelele din două orașe din Cluj după ce a crescut incidența infecției cu coronavirus

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 05, 2020 0 1168

Două orașe din Cluj, unde a fost depășit pragul de infectare cu noul coronavirus de cel puțin două cazuri la 3.000 de locuitori, adică 1,5 cazuri / 1.000 de locuitori, trec prin măsuri drastice de limitare a infectării.
E vorba de Dej și Gherla, unde incidența a ajuns la 1,66 și respectiv 1,57, și unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis azi între altele suspendarea activității restaurantelor și cafenelelor, dar și a caselor de jocuri de noroc. Restaurantele și cafenelele rămân deschise doar pentru prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare, ori a băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se consumă în spațiile respective. În Dej și Gherla astfel de situații vor fi permise doar în aer liber și cu asigurarea unei distanțe de cel puțin doi metri între mese, și participarea a cel mult șase persoane la o masă dacă nu sunt din aceeași familie.

”Depășirea incidenție de 1,5 la mie ne permite, CJSU, să impunem anumite restricții”, spune președintele CJSU Cluj, prefectul Mircea Abrudean. ”Partea de delivery va rămâne funcțională”. Decizia intră în vigoare mâine.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare